Hett før Merseyside-derby: - Everton har ødelagt for oss

Liverpools supportersjef Pål Møller mener tacklingene på van Dijk og Thiago i forrige Merseyside-derby har ødelagt mye av sesongen. Han får svar på tiltale fra den blå leiren. 

AMPERT: Evertons supporterleder Helge Grunnevåg (til venstre) og Liverpools supporterleder Pål Møller er spente foran lørdagens Merseyside-derby.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:17. februar 2021Endret:2. januar 2023

Møller fyrer løs mot Everton før lørdagens Merseyside-derby på Anfield.

- Dette er alltid tøffe kamper. Everton bidro sterkt til å ødelegge sesongen for Liverpool i høst, da de på brutalt vis kvestet både van Dijk og Thiago. Liverpool kommer til å gi alt for å vinne denne kampen, og det kommer de til å klare, sier Møller, som er formann i Liverpool FC Supporters Club Norway.

Han sikter til forrige Merseyside-derby 17. oktober i fjor da Thiago og Virgil van Dijk begge forlot banen med skader etter å ha blitt taklet av henholdsvis Richarlison og Jordan Pickford. van Dijk er ennå ikke tilbake på banen.

- Bare tull å holde på sånn

- At han hoster opp noe sånt, forbauser meg ikke. Liverpool-supporterne har en egen evne til å gå inn i en offerrolle.  Pickford er ikke den første spilleren med overtenning. Jeg husker Steven Gerrards tofotsstempling av Gary Naysmith i 2002. Gerrard fikk ikke gult engang, sier Grunnevåg, som er leder i Everton Supporters Club Norwegian Branch.

- Thiago har vært dritdårlig siden han kom, så å skylde på Richarlison er bare tull. Jeg tror ikke det hadde spilt voldsom stor rolle om van Dijk hadde spilt. Liverpool-supporterne lever i en boble. Nå må de stikke fingeren i jorda og innse at de overpresterte en del i fjor. Det er nemlig det som er realiteten. Jürgen Klopp er i særklasse til å skylde på andre ting. Han skjeller ut journalister og finner på unnskyldninger hele tiden. Det er bare tull å holde på sånn, fortsetter Grunnevåg.

- Fint med lokal rivalisering, svarer Pål Møller på skytset fra Grunnevåg.

Før helgens runde er Liverpool på sjetteplass, tre poeng foran Everton som har en kamp mindre spilt.

6 kjappe spørsmål til supporterlederne før lørdagens storkamp:

 Pål Møller, Liverpool::

Hvilket Merseyside-derby husker du best og hvorfor?

- Jeg har vært på mange. Husker best F.A. Cupfinalen på Wembley i 1989, da vi vant 3-2 etter ekstraomganger – bare en drøy måned etter Hillsborough-tragedien, der 96 Liverpools-upportere mistet livet. Kan heller aldri glemme Tippekampen fra 1982, da Liverpool slo Everton 5-0 på bortebane og Ian Rush scoret 4.

Hvilken Merseyside-derby scoring husker du best?

- Seiersmålet til Ian Rush i F.A. Cupfinalen i 1989 og Gary McAllisters frispark på overtid fra 40 meters hold, som avgjorde kampen i 2001.

Hva blir resultatet lørdag?

- 3-1 til de røde.

Hvor tror du Everton ender på tabellen og hvorfor?

- 6.-8. plass. Everton holder sjelden en hel sesong.

Hva har «gått galt» hos Liverpool siste ukene?

Enorme skadeproblemer har ført til massevis av bytter og gjort oss veldig sårbare i forsvaret. Dette har påvirket hele strukturen i laget. I tillegg har veldig mange marginer gått mot oss. Liverpool leder faktisk «VAR-tabellen» med flest avgjørelser som har gått imot, inkludert seks annullerte mål. Men jeg er sikker på at den dårlige perioden er bak oss og at Liverpool blir sterke resten av sesongen.   

Helge Grunnevåg, Everton:

Hva tenker du før lørdagens kamp?

- Det blir en vanskelig kamp på en bane vi ikke har vunnet på siden 1999. Vi er ikke i spesielt god form om dagen men det er heller ikke Liverpool. Lukter uavgjort lang vei.

Hvilket Merseyside-derby husker du best og hvorfor?

- Personlig husker jeg best semifinalen i FA cupen på Wembley i 2012. Vi tapte 2-1, men å se ett derby på Wembley var stort.  

Hva blir resultatet lørdag?

- Jeg tipper 1-1. 

Hvor tror du Liverpool ender på tabellen og hvorfor?

- De er for ustabile til å klare topp-4, så jeg tipper de havner på femteplass.

Hva må til for at Everton skal bli en topp 4-klubb i England? 

Vi må fortsatt styrke stallen noe mer, vi må også selge unna litt mer "daukjøltt". Det er dessverre ikke alle spillere i dagens stall som holder mål om vi skal etablere oss i topp 4.

Hva kan Joshua King tilføre Everton?

Han gir oss ett ekstra alternativ fremover. Finner han formen så kan han også pushe Calvert-Lewin på topp. Han har en spillestil som passer Everton godt.  

Relaterte artikler