FA-cupfinale lørdag: Chelsea favoritter mot byrivalen

Nok en gang skal Chelsea og Arsenal møtes til en finale. På Langoddsen er Frank Lampards mannskap favoritter til å sikre seg trofeet.

FA-CUP: Arsenal møter Chelsea i finalen i F.A.-cupen lørdag kl. 18.30.
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:31. juli 2020Endret:2. januar 2023

Så står ett av sommerens vakreste eventyr for døren, nemlig finalen i FA-cupen.

De to Premier League-klubbene Arsenal og Chelsea kunne, i kraft av å være akkurat det, hoppe inn i tredje runde i cupspillet, og har siden det kvittet seg med konkurrentene etter tur.

ARSENAL: 

3. rundeLeeds United (H) 1-04. rundeBournemouth (B) 2-15. rundePortsmouth (B) 2-1Kvartfinale                Sheffield United                        (B) (2-1)                                     SemifinaleManchester City(Nøytral bane) 2-0

CHELSEA: 

3. rundeNottingham Forest(H) 2-04. rundeHull City(B) 2-15. rundeLiverpool                                  (H) 2-0 Kvartfinale                Leicester                        (B) 1-0                                         SemifinaleManchester United (Nøytral bane) 3-1

Spill på Langoddsen her

De to byrivalene har møtt hverandre i FA-cupfinalen tidligere, både i 2002 og i 2017. Arsenal har vunnet begge og Arsenal er også rekordholder med 13 FA-cupseiere totalt og jakter nå altså på den 14. tittelen. (De to lagene møttes også i forrige års UEFA Europa League-finale, som ble vunnet av Chelsea.) 

Arsenal 

Det har vært en merkelig sesong for Arsenal. Etter at Unai Emery måtte ta hatten og gå etter syv matcher uten seier tok Fredrik Ljungberg over roret i seks matcher, før Mikel Arteta fikk jobben som manager på permanent basis. 

Til slutt endte Arsenal på 8. plass på tabellen når Arteta fikk satt kurs. Arsenal fikk med seg vind i ryggen inn mot sesongavslutningen, og det er et annet Arsenal man har sett i det siste enn det var ved nyttår da Arteta tok over. De har ikke alltid overbevist defensivt, men det er et langt hissigere Arsenal nå.

Spill på Langoddsen her

Chelsea 

I Frank Lampards første år som Chelsea-manager har de avsluttet på fjerdeplass i serien. Noe som må sies å være en veldig bra debut til tross for enkelte skjær i sjøen som overgangsnekt og at de har tapt 12 kamper og sluppet inn 54 mål. 

Keeper Kepa Arrizabalaga ble hentet til Chelsea som førstekeeper for 80 millioner euro - altså over 800 millioner kroner-  i 2018 og nå er det ikke sikkert han spiller cupfinalen. Spanjolen, som tok over tittelen som verdens dyreste keeper fra Liverpools Alisson i 2018, så sesongavslutningen mot Wolverhampton fra benken. 

Spill på Langoddsen her

Tomme tribuner

Hvem som løfter det berømte trofeet på et folketomt Wembley (grunnet COVID-19 spilles finalen for tomme tribuner) får vi vi vite lørdag kveld. Å spille for tomme tribuner er merkelig nok i seriekamper, men i et byderby og en FA-cupfinale vil det nok bli ekstra merkelig. 

Kampstart er kl. 18.30 og kampen vises på Viasat 4 og Viaplay. 

Spill på Langoddsen her

På Langoddsen er Chelsea ganske store favoritter. Arsenal-seier til fulltid gir 3,30 i odds.

Relaterte artikler