FA-cupen i kveld: Erkerivalene barker sammen i ny troféjakt

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har hjemmebanefordel når Liverpool står på motsatt banehalvdel for andre gang på en uke. FA-cup-trofeet lyser i det fjerne for begge gigantene. 

GODBIT: Nok en gang kan vi glede oss til en av de store godbitene i fotballverdenen: Manchester United mot Liverpool.Illustrasjon: Adobe Stock / Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:24. januar 2021Endret:2. januar 2023

Det er ikke mange fotballoppgjør som vekker like sterke følelser som møtene mellom Manchester United og Liverpool. Fanskarene hos begge lag er inne i litt av en uke; først med Premier Leauge-oppgjøret forrige søndag, og altså 4. rundekampen i FA-cupen i dag. 

Kampen på Langoddsen og Liveoddsen (kampstart kl. 18.00)

Liverpool ute av form

Seriekampen på Anfield Road for en uke siden endte 0-0 - i en jevnspilt kamp. Poengdelingen gjorde at Ole Gunnar Solskjærs menn befestet tabelledelsen to poeng foran byrival CIty - dog med én kamp mer spilt. 

Avstanden ned til Liverpool på 4. plass er nå på seks poeng. Det begynner med andre ord å se litt skummelt ut med tanke på en gjentakelse av seriegullet for Jürgen Klopps menn. 

Skummel er også Liverpools formkurve. Etter uavgjortresultatet mot United, kom en skikkelig skrell mot Burnley torsdag - der mange oddsspillere neppe hadde forutsett 1-0-tap - attpåtil på hjemmebane. Faktisk har det kun blitt én fattig seier på de seks siste oppgjørene for de røde fra Merseyside.

United holdt på sin side hodet kaldt borte mot Fulham torsdag. Til tross for at hjemmelaget tok ledelsen etter fem minutter, sørget Édinson Cavani og Paul Pogba for at samtlige poeng ble med hjem til Manchester. På de seks siste kampene har det blitt fire seire, én uavgjort og ett tap for de røde djevlene. 

- Kvaliteten må opp

Selv om ligaen er viktigst for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, legger han ikke skjul på at det frister med et cuptrofé. Forrige sesong snublet klubben i semfinalen.

- Vi må bare nyte denne cupen så lenge den varer. Selv om vi må gjøre noen endringer, håper vi å ta oss videre, sier kristiansunderen til TV 2.   

Etter uavgjortkampen forrige søndag, har han noen klare forventninger til hvordan laget skal framstå denne gangen. 

- Kvaliteten på det vi gjør må være bedre, sier han til TV 2.

Kampen på Langoddsen og Liveoddsen (kampstart kl. 18.00)

Relaterte artikler