Færøyene-proff Ole Erik før seriestart: - Vi er favoritter

Han kalles "Æljen fra Tynset" og er Norges eneste spiller på Færøyene. Ole Erik Midtskogen (25) liker oppmerksomheten ligaen nå får.

KLAR FOR SERIESTART: Ole Erik Midtskogen (i grønt med ballen) har skiftet ut Obos-ligaen med profflivet på Færøyene.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:5. mai 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag er det seriestart i Betri Deildin som ligaen heter. Her hjemme i Norge har TV 2 varslet storsatsing på den færøyske ligaen. Tv-kanalen har kjøpt rettighetene til de 12 første serierundene og kommer til å gi full produksjon med studio, eksperter og alt som følger med.

Betri Deildin finner du på Langoddsen!

I Klaksvik, Føræyenes nest største by, sitter Ole Erik Midtskogen og gjør seg klar til seriestart. 

- Jeg hadde ikke sett for meg denne interessen. Folk er sultne på fotball nå, sier Ole Erik Midtskogen til Norsk Tipping.

Etter fire sesonger med HamKam i Postnord- og Obos-ligaen skiftet han beite i vinter. Han var ikke den eneste som skiftet ut Briskeby med Klaksvik. To lagkamerater gjorde det samme.

  • Odmar Færø, færøysk landslagsspiller.

  • Abubakar Ibrahim, fra Nigeria. Spilte for Start, Notodden og HamKam i Norge.

Alle tre skal nå forsvare Klaksviks seriegull fra 2019. Det vil si: Abubar Ibrahim er ikke på plass på Færøyene. Det tok tid for driblekanten å få visum. Da han endelig fikk det på plass ble det innført utreiseforbud fra Nigeria grunnet koranapandemien.

- Han synes det er kjedelig å ikke kunne bidra. Han har det litt tøft nå, sier Midtskogen som prater jevnlig med sin lagkamerat.

Nøkkelrolle

Den høyreiste mannen er tiltenkt en rolle som spiss hos den regjerende mesteren.

- Det er stor interesse i byen her. Under den avgjørende seriefinalen i fjor var to tredeler av Klaksvik befolkning på kampen i Torshavn.

I HamKam figurerte han både på kant og inne helt på topp.

- Det er som spiss jeg helt klart trives best. Jeg er veldig fornøyd med klubbvalget så langt. 

TV 2 sender tre kamper fra Færøyene direkte lørdag.

Møtt alle lagene

Selv om han er ny i den færøyske ligaen har Tynset-mannen fått samlet opp mye informasjon om ligaen og motstanderne. En ekstra lang oppkjøring får noe av æren for det.

- Vi har faktisk møtt alle lagene til treningskamp allerede. B36 som vi møter i serieåpningen har vi slått to ganger i vinter. Treneren vår er også glad i å stille godt forberedt, så vi får alltid mye informasjon om motstanderen, sier 25-åringen.

Lørdag 18.00: KL Klaksvik - B36 Torshavn, direkte på TV 2 Sport 1.

Her finner du kampen på Langoddsen!

Hektisk start

På Færøyene er det få fulltidsproffer. De fleste jobber ved siden av. For Midtskogen blir det noen travle uker, selv om han ikke jobber ved siden av.

- Vi er vel en 6-7 spillere som ikke lokale. Blant disse har også flere tatt på seg jobb. Vi trener på ettermiddagen, så det er flere rørleggere og snekkere i troppen. Selv studerer jeg på deltid ved NTNU på Gjøvik. Det er seriestart til helga og eksamen neste uke.

Han mener opplegget rundt klubben er svært profesjonelt.

- Opplegget er veldig bra. Nivået på treningene er også bra. Selv om jeg helst skulle trent på dagtid, går det fint med ettermiddagen. Jeg forsøker å få inn en egenøkt på morningen, sier Norges eneste Færøyene-proff.

Lite koronaopphold

Ligaen skulle egentlig ha startet opp i midten av mars, men ble utsatt uka før. Mens man i Norge har trent i grupper på fem og fem med restriksjoner om null nærkontakt, har det vært annerledes på Færøyene.

- Vi trente også i små grupper til å begynne med. Men vi hadde ingen restriksjoner om null nærkontakt. Så vi har trent som normalt bare færre.

- De tre siste ukene har hele laget vært samlet til treninger.

Han er klar på at Klaksvik er favoritter til lørdagens TV 2-sendte seriestart. På Langoddsen står Klaksvik-seier til 1,87 i skrivende stund.

- Vi har slått dem to ganger i vinter. Vi kjenner godt til dem og vet at det er et av lagene som kommer til å være med og sloss om seriegullet.

Lørdag 18.00: KL Klaksvik - B36 Torshavn, direkte på TV 2 Sport 1.

Her finner du kampen på Langoddsen!

Relaterte artikler