lotto

Får du vinnersjokk lørdag - og hvor er du i så fall du da?

Flere vinnere har mottatt Telefonen fra Hamar i det de sto midt i ganske spesielle situasjoner - for eksempel en fødsel. 

BRÅVÅKNER: Om du er i drømmeland, på IKEA eller på fødestua, blir det vanskelig å sove etter å ha fått Telefonen fra Hamar.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:29. juni 2020Endret:2. januar 2023

Å få Telefonen fra Hamar, der den i andre enden sier: "Gratulerer - du har blitt Lotto-millionær", er en drøm for mange. Tenk deg da følgende situasjon: At du bråvåkner av at telefonen ringer lørdag kveld, og stemmen i den andre enden sier nettopp det. 

Hvorpå det går opp for deg at det hele ikke er en drøm.

Eller: Hva med å oppleve babylykke på fødestua – for så å få beskjed om at du ikke bare er blitt mor eller far, men også millionær? Nettopp dette har skjedd én eller flere av Norsk Tippings spill-millionærer.

Spill Lotto her!

Så på "Luksusfellen"

I Norsk Tippings millionærundersøkelse* har vi sjekket hva flere av millionærene gjorde da de fikk Telefonen fra Hamar. Dette er noen av historiene:

 • Vinner fra Fjaler: Denne vinneren må ha hatt tidenes julekveld! Spilleren ble millionær midt i julemiddagen med familien.

 • Vinner fra Drammen: Spilleren fikk vinnerbeskjeden under festligheter på et av byens beste utesteder. Vi regner med at det ble både hæla i taket og tenna i tapeten etterpå!

 • Vinner fra Bremanger: Denne vinneren må sies å ha truffet blink. Han fikk millionbeskjeden på jakttur i Sverige.

 • Vinner fra Hobøl: Det er noe unormalt at bankkontoen vokser under en Ikea-tur, men akkurat det skjedde vinneren fra Hobøl som fikk Telefonen fra Hamar midt i møbelshoppingen. 

 • Vinner fra Lier: Fikk vinnerbeskjeden i massasjestolen. Det er noe usikkert om han ristet mest da han satt i massasjestolen eller etterpå, da millionnyheten begynte å synke inn.

 • Vinner fra Stavanger: Spilleren satt hjemme og så på TV 3-programmet "Luksusfellen" da Norsk Tipping slo på tråden. Den ferske millionæren trodde det var tull, men faktum var at spilleren nå kunne kjøpe seg både fine ferier og ny bil uten selv å havne i luksusfellen.

 • Vinner fra Fredrikstad: Flere drømmer gikk i oppfyllelse da spilleren ble både forelder og millionær – nesten samtidig!

Drømmer du om å bli Lotto-millionær? Spill Lotto her!

Einar fikk Telefonen fra Hamar på fødestua

Millionæren fra Fredrikstad er ikke den eneste som har fått vinnerbeskjeden på fødestua. Einar Alfnes fra Stjørdal var sammen med kona og den nyfødte datteren Sylva på føden da han fikk Telefonen fra Hamar og beskjeden om at han var trukket ut som Extra-kandidaten. Han gikk ikke helt til topps, men var meget fornøyd med å vinne 709.845 kroner.  

Eller hva med kvinnen fra Skien som lå og sov søtt lørdag kveld da hun brått ble vekket av Telefonen fra Hamar.

- Hæ? Du tuller ikke? Å, herlighet. Og jeg som hadde lagt meg, da! Nå får jeg jo ikke sove, sa den sjokkerte kvinnen som vant nær 5 millioner kroner.

Hva skal du på lørdag? Kanskje får du en Telefon fra Hamar utpå kvelden?

Spill Lotto og Joker innen lørdag klokka 18.00!

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 spillere som har vunnet millionpremier i forskjellige Norsk Tipping-spill fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler