Får vi City - United i finalen? Eller et London-derby?

Som om det ikke er Premier League-kamper nok - i helgen skal det også spilles semifinaler i FA-cupen. Blir det City - United i finalen?

POKALJAKT: Fire klubber som er glade i trofeer skal kjempe om finaleplass i FA-cupen.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:16. juli 2020Endret:2. januar 2023

Basert på semifinale-oddsene på Langoddsen, kan det se ut som det går mot et Manchester-derby i finalen. Både City og United er favoritter i hver sin semifinale.

Men semifinalene spilles i likhet med finalen på Wembley, så det blir ingen hjemmebanefordel, selv om den kanskje uansett ville vært litt annerledes i disse koronastengte tribunetider.

I skrivende stund gir City 1,30 i odds på seier i ordinær tid, mens United står i 2,30. Arsenal og Chelsea gir deg henholdsvis 8,40 og 3,00 ganger innsatsen om de skulle vinne etter ordinær tid.

Av de fire semifinalistene er det bare Arsenal som ikke er sikret europacup-spill via ligaplassering. Vinneren av FA-cupen tar plass i Europa League, men skulle vinneren være klar for enten Champions League eller Europa League på annen måte, vil finaletaperen ikke overta plassen. Den går i stedet til neste lag i ligaen. 

Sånn sett er kanskje Arsenals vei til Europa League å la en av de tre andre ta FA-cupen og sette alle kluter til på å bli minst nummer sju i Premier League.

Det spilles som vanlig ikke omkamper i semifinalene, straffer tas i bruk om det står uavgjort etter ekstraomganger.

Finalen i FA-cupen spilles på Wembley lørdag 1. august.

Du finner begge semifinalene på alle våre sportsspill:

Relaterte artikler