Får vi to nordmenn i Europa League-semifinalene?

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er store favoritter til å ta seg til semifinale i Europa League. Spørsmålet er om Martin Ødegaards Arsenal følger etter.

STOR KVELD: Kveldens fire oppgjør avgjør hvem som tar seg til semifinalene i Europa League.Illustrasjon: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:14. april 2021Endret:2. januar 2023

Manchester United presterte bunnsolid i den første kvartfinalekampen borte mot Granada i forrige uke. Til slutt ble det en 2-0-seier til Solskjærs menn, etter scoringer av Marcus Rashford og Bruno Fernandes.

Etter kampen var det en svært fornøyd United-trener som kommenterte følgende om målscorerne:

- De har vært eksepsjonelle. De er veldig gode og viktige for oss. 

Europa League på Oddsen

Europa League eneste mulighet

Ole Gunnar Solskjær og Man. Utd. er mer eller mindre hektet av gullkampen i Premier League, og både ligacupen og FA-cupen fullføres uten de røde. Med andre ord: trofémuligheten som gjenstår er Europa League.

Og med utgangspunktet fra den første kampen, ser det altså lovende ut for United med tanke på semifinale. Torsdag formiddag hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: hjemmeseier 1,42, uavgjort 4,10, borteseier 6,20 (oddsen kan endre seg inn mot kampstart kl. 21.00)

Hos hjemmelaget er Harry Maguire, Luke Shaw og Scott McTominay alle ute grunnet gule kort. I tillegg er det et lite spørsmålstegn rundt Marcus Rashford som sliter med en skade. Solskjær håper imidlertid at spissen blir klar. Gledelig for laget er det at Juan Mata har vært tilbake i trening den siste uken.

- Vi la et godt grunnlag i den første kampen, og nå ønsker vi å bygge videre på dette, sier Solskjær til manutd.com før kampen.

Skulle United gå videre, møter de vinneren i oppgjøret Roma-Ajax (Roma vant 2-1 borte i første kamp)

Ødegaard usikker

Mens det meste har gått på skinner for Man Utd. i Europa League, kan ikke det samme sies om Arsenal. Det vil si: Uavgjort 1-1 hjemme mot Slavia Praha i den første kvartfinalekampen var et godt stykke under pari for trener Mikel Arteta og hans lag. 

Med bortemålet i baklomma, kan tsjekkerne gå ut på Eden Arena i Praha med god selvtillit torsdag kveld. Arsenal, som ligger et stykke unna Europa-plassering på Premier League-tabellen, har spørsmålstegn foran Martin Ødeagaard og Pierre-Emerick Aubameyang før kampen. Ødegaard skadet seg i landskampen mot Gibraltar, og måtte stå over den første kvartfinalekampen i Spania. Onsdag meldte Arsenal at Ødegaard fortsatt er usikker på start i returoppgjøret - i likhet med nevnte Aubameyang. Fra før er David Luiz og Kieran Tierny ute med langtidsskader.

Torsdag formiddag hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: hjemmeseier 4,40, uavgjort 3,45, borteseier 6,20 (oddsen kan endre seg inn mot kampstart kl. 21.00)

Går Arsenal vider, møter de vinneren av Dinamo Zagreb-Villarreal (Villarreal vant 1-0 borte i første kamp). 

Her er kveldens kvartfinaler i Europa League på Oddsen:

Relaterte artikler