Favoritter mot Island, men i dag kan VM-eventyret være over

Kvartfinalehåpet lever fortsatt for Norge, men uavhengig om de slår Island søndag må Frankrike eller Portugal hjelpe til for å oppfylle sluttspilldrømmen.

BRÅSTOPP? Harald Reinkind og Norge har fått samspillet til å sitte. Søndag kan imidlertid VM være over.Foto: Petr David Josek, AFP / POOL / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:23. januar 2021Endret:2. januar 2023

Brutalt, men sant: Tapet i åpningskampen mot Frankrike kan vise seg å bli det som sender Norge ut av VM. Solide seire mot Sveits, Østerrike, Portugal, Algerie - og eventuelt Island, er altså kanskje ikke nok til å sikre en plass blant de åtte beste i håndball-VM. 

Island-Norge på Langoddsen - spillfrist kl. 17.55

Island-seier = skrell

Som ventet ble den en overkommelig oppgave for Christian Berges menn mot Algerie torsdag. Til slutt ble det en overbevisende 36-23-seier. Norges neste motstander, Island, gjorde en god figur mot Frankrike litt tidligere på kvelden - men måtte likevel tåle et tomålstap.

Foran siste kamp i hovedrunden søndag er Norge storfavoritt mot nevnte Island. Lørdag var oddsen hos Norsk Tipping følgende på kampen: Island-seier 10,00, uavgjort 16,00, Norge-seier 1,08. Fortsetter Norge framgangen de har vist utover i mesterskapet bør en seier være innen rekkevidde. 

Island-Norge spilles kl. 18.00 søndag, mens avkast mellom Frankrike og Portugal er kl. 20.30.  Selv om Norge skulle slå Island - som ikke har noe å spille for - må de vente til sistnevnte kamp er over før de vet om mesterskapet fortsatt lever. 

Tenker på seg selv

Skulle Frankrike slå Portugal, er saken klar: Norge er videre sammen med Frankrike. Vinner Portugal med sju mål eller mer, er Norge og Portugal videre. Alle andre resultat medfører at Norge er ute av VM. 

Gøran Johannsen - som imponerte mot Island i forrige kamp - uttaler følgende til VG om hvordan det er å leve i uvisshet om videre VM-spill:

- Det er ikke noe å gjøre med. Vi må tenke 100 prosent på vår egen match. Men jeg tror Frankrike-Portugal blir mye fysikk. Så får vi håpe at Frankrike kan løse syv-mot-seks-spillet til Portugal. 

Island-Norge på Langoddsen - spillfrist kl. 17.55

Relaterte artikler