lottovinnerhistorie

To Lotto-millionærer tar ikke telefonen

Lørdagen bød på 29 ekstra Lotto-millionærer. Det er fortsatt to stykker som ikke har tatt telefonen og fått millionbeskjeden.

RINGER PÅ NY: Norsk Tipping forsøker utover søndagen å komme i kontakt med de siste vinnerne. Fra venstre: Ane-Marthe Pedersen, Ola Andreas Thorset, Pie-Christine Skagsoset Norseng, Lars Hulleberg og Pernille Storholm Skaret.
Norsk Tipping
Publisert:20. juni 2020Endret:2. januar 2023

Det ble en minneverdig lørdag for en rekke personer rundt om i det ganske land. 10 av Norges 11 fylker fikk ferske millionærer da Supertrekning i Lotto gikk av stabelen for andre gang i år.

Hele lørdagskvelden ringte Norsk Tippings vinnerteam de heldige. Da kvelden var omme var 24 av vinnerne bekreftet. De fem siste oppnådde vi ikke kontakt med. Søndag formiddag har tre av disse fem tatt telefonen og fått millionbeskjeden.

LES OGSÅ: Slik reagerte vinnerne.

Her er de to vinnerne som ikke har svart Norsk Tipping

  • Mann fra Oslo

  • Mann fra Tromsø i Troms og Finnmark.

  • Mann fra Vestvågøy i Nordland (svarte søndag)

  • Kvinne fra Nittedal i Viken (svarte søndag)

  • Mann fra Askøy i Vestland (svarte søndag)

Vi fortsetter å ringe vinnerne utover søndagen. Kan det være deg? Sjekk om du har et ubesvart anrop fra 625 60 000.

Spill Lotto du også!

            

 Vinnersannsynlighet Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersannsynlighet i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersannsynlighet. Med andre ord vil vinnersannsynligheten være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2019 (1 million kroner hver) var 150. I tillegg vant 5 andelsbanker (1 andelslag består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler