lottovinnerhistorie

Fem nye Lotto-millionærer: - Steike ta, takk skal du ha!

Frigjøringsdagen ble ekstra minneverdig for fem heldige Lotto-spillere. De stikker av med 2,8 millioner kroner hver etter lørdagens trekning.

LYKKEREKKA: Disse tallene gjorde fem Lotto-spillere til millionærer på selveste 8. mai.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:8. mai 2021Endret:2. januar 2023

Etter at Lotto-trekningen var over lørdag 8. mai kunne hele fem heldige spillere slippe jubelen løs. De delte førstepremiepotten, og vant 2 872 555 kroner hver.

 Dette er Lotto-tallene 8. mai, i stigende rekkefølge:

1 - 2 - 3 - 10 - 14 - 17 - 21

Tilleggstall: 34

Mann fra Kongsvinger

En mann i 50-årene fra Kongsvinger måtte ha beløpet gjentatt flere ganger før det gikk opp for ham at kupongen han hadde kjøpt gjennom Norsk Tippings mobilapp hadde gitt en gevinst på 2,8 millioner kroner. - Oi, oi, oi, oi, oi, herregud. Det er en sånn telefon du aldri tror du skal få. Steike ta, takk skal du ha! Jeg er på jobb og har mye å gjøre før jeg kan begynne å ringe rundt til familien, så dette blir en lang kveld. Den lattermilde vinneren kunne fortelle at han for øyeblikket er på husjakt, og at pengene dermed kommer særs godt med. - Det kunne ikke passet stort bedre.  

Kvinne fra Østre Toten

- Dette tror jeg ikke noe på, det må være noen som driver gjøn med meg, fastslo kvinnen fra Østre Toten kommune da hun hadde hørt hva vi hadde å fortelle.

- Nei, dette er ikke tull, du har sju rette på Lotto-kupongen du leverte hos Bunnpris Raufoss for to uker siden.

- Det stemmer at jeg var der, og det er jo ikke så mange som vet det.... Jeg har veldig lyst til å tro deg, men jeg er så redd for å bli skuffa, innrømmet den tvilende, men blide damen fra Toten.

Til slutt ble vi enige om at dette mest sannsynlig stemte, men at hun måtte finne kvitteringen og sjekke tallene selv.

- Hvis jeg finner den, jeg er ikke helt sikker på hvor den er. Men uansett - tusen takk for en hyggelig telefon!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Mann fra Elverum

- Hei det er Norsk Tipping som ringer, du har...

- Vent litt!

Så fulgte noen stille sekunder, før Elverum-mannen var tilbake.

- Nå er du på høyttaler så kona også hører. Hva ville du?

- Høre om du har sjekka Lotto-kupongen din i kveld?

- Nei, det har jeg ikke.

- Men det har vi - og du har sju rette!

- Har jeg det? Er det virkelig sant?

- Ja, og du har vunnet nesten 2,9 millioner kroner.

Da ble mannen stille noen sekunder, men i bakgrunnen jublet kona.

- Oj, dette var jeg helt uforberedt på, men det er jo en drøm det å ha sju rette i Lotto. Vi har ingen konkrete planer, men når vi får roa oss, får vi se om vi ikke kan finne noen prosjekter å realisere, sa den glade mannen.

Mannen ønsker å være anonym. Han leverte vinnerkupongen hos Spar Søbakken i Elverum.

 

Mann fra Os

Hos vinneren i Os i Østerdalen, en mann i 40-årene, ble det fullt kaos da beskjeden kom. Her var det full jubel og hundeglam ute i sola, og vinneren ble så forfjamset at han la på røret og måtte ringes på nytt.

- Hjertet går i to hundre her, sier en noe overveldet ny-millionær, som planlegger å bruke pengene på å restaurere hus og bygge garasje. Kupongen hadde han kjøpt hos Joker Dalsbygda.

 

Kvinne fra Nærøysund

En kvinne i 70-årene fra Nærøysund stikker også av med 2,8 millioner. Kupongen kjøpte hun hos Extra Kolvereid.

- At det går an! Jeg er helt sjokkert, utbryter hun når hun mottar nyheten mandag morgen. Det blir noen øyeblikk med humrende latter før hun får summet seg.

- Jeg så jo trekningen og tenkte at det var litt av en sum. Nei, jeg får vel begynne å gi bort da, sier hun og ler litt til. - Jeg har jo noen barnebarn.

Vi gratulerer vinnerne!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler