flax

Fem ting du kan gjøre med PåskeFlax (i tillegg til å spille)

Poenget med PåskeFlax er selvfølgelig å prøve lykken, men man kan få mye ut av loddet også før man kommer til selve spillet. Her er fem ting du kan gjøre med PåskeFlax før du finner frem skrapemynten.

POPULÆRT: Påsken er ikke bare yatzy, smågodt og hyttetur - den kan også være skraping av PåskeFlax.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:11. mars 2022Endret:3. januar 2023

Enten man feirer med familie, venner, husdyr, eller i sitt eget gode selskap, er det mange ting man kan bruke PåskeFlaxen til før man sjekker om man har vært så heldig å havne opp med premie. Hva med å skape et avbrekk i eggmaling, vasking, skismøring, appelsin-skrelling og besserwissing rundt quizboka fra 2012, og teste PåskeFlax?

Poppis i påska

At nordmenn har sansen for PåskeFlax, er det liten tvil om: I 2021 ble det solgt 320 000 PåskeFlax-lodd og utbetalt i alt 122 000 premier, deriblant én av de to toppremiene på 500 000 kroner. Samtlige av 100 000-kronerspremiene fikk også ben å gå på.

Også i år kan det ligge en god slant i skrapefeltet dersom man virkelig har flaksen på sin side. Premiebeløpene er de samme, og spenner da fra 100 kroner til toppremien på 500 000 kroner.

MEN – man kan skvise mye hygge ut av PåskeFlaxen før man går løs på selve spillene.

Her er fem forslag til hvordan du kan få mer ut av årets flunkende ferske PåskeFlax-lodd:

1. Som påskepynt

Med et sprettent egg-motiv lyser fargeglade PåskeFlax godt opp nesten uansett hvor man putter det. Takket være høyden og bretten står loddet fint av seg selv som en liten brosjyre. Ha det på kjøkkenbenken høytiden gjennom sammen med kyllingene og påskeløperen, eller putt det sammen med godteriet i påskeegget til kjæresten. Hva med å kombinere det med blomster som en overraskelse til noen man er glad i?

2. Som premie etter påskestafetten

PåskeFlax fungerer også suverent som premie til både påskequizen, påskerebusen eller påskeskirennet. Knytt på noen fine remser med silkebånd eller rett og slett grov hyssing, og voilà! Årets medaljer er klare. Fire spill i én premie. Tenk om det i tillegg blir en enda større gevinst ut av det?

3. Som bordkort på påskebordet

Med en liten skreddersydd navnelapp eller et klistremerke på toppen, kan alle som kommer på festen (forutsatt at de er 18 år, så klart) nesten bokstavelig talt få sitt pass påskrevet med PåskeFlax. Et solid verktøy enten det gjelder å bryte opp isen eller å få fart praten generelt. Hvem liker vel ikke å fleipe om at de skal ta med hele gjengen eller i hvert fall sidemannen til Toscana dersom de vinner? Med PåskeFlax på bordet er du garantert minst et kvarter med god stemning under selv den seigeste middag. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.4. Som bokmerke i årets påskekrim

Man skal ikke behøve noe særlig motivasjon utenfra for å lese ut en god påskekrim – i enhver brukbar thriller vil sidene praktisk talt snu seg selv. Er årets mysterium derimot noe middelmådig, kan det kanskje være en idé å bruke PåskeFlax som et motiverende bokmerke? Det kan tross alt bli en ganske spennende finale der òg.

5. Som underholdning på hyttedoen

Synes du påsken kan bli litt vel intens med hele familien trykket inn i en liten hytte? For flere gir kanskje toalettbesøket, eller i verste fall utedoen, et kjærkomment pusterom vekk fra plikter og mas. Da kan PåskeFlax være kjekt å ta med seg. Bare pass på å ikke miste fatningen dersom du skulle være så heldig å vinne – det vil nok ikke være kjempepopulært hos kommisjonæren dersom loddet du ønsker å heve fikk seg en bomtur på utedoen først.

Her finner du PåskeFlax

PåskeFlax fås nå kjøpt hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet. Loddet kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Vinnersjanse PåskeFlax: 1:2,16

Vinnersjanse toppremie: 1:300 000

God påske!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler