flax

Flax-bilen 2018: Kraftfull miljø-SUV designet for kjøreglede

Årets BilFlax-biler, de ladbare hybridene XC60 T8 AWD med Volvos R-designpakke er avanserte, sikre og miljøvennlige. De har flere kraftkilder, kan også kjøres utelukkende på strøm, og i en Volvo er du trygg.

FLAX: Årets BilFlax-biler er de nye Volvo XC60 T8 AWD ladbar hybridene.Sverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:10. april 2018Endret:2. januar 2023

Årets Flax-bil, Volvo XC60 T8 R-design er en usnobbete SUV designet for kjøreglede. Volvo selv beskriver bilen som en bil som stimulerer alle sanser - med en trygg og inspirerende kjøreopplevelse og enestående sikt over veien foran fra en nydelig innredet og ryddig kupé.

Utvikling med mening

Volvo er ikke kjent for å henge etter med sikkerhet, og har selv sagt at alt de gjør starter med mennesker. At de tenker på alle i og omkring bilen.
"Vårt ansvar omfatter nemlig mer enn bare øyeblikket når en ulykke er i ferd med å skje. Det omfatter alle de fremtidige øyeblikkene vi kan nyte, fordi ulykken ikke skjedde", heter det fra den svenske bilprodusenten.

XC60 T8 AWD er tung på sikkerhet. Blant annet deteksjon for stramming av seler, og justering av seter for å minske konsekvenser ved utforkjøring, og teknologi som automatisk bremser hvis man svinger ut mot en møtende bil. Autobrems-funksjonen omfatter kjøretøy, syklister og fotgjengere som krysser foran bilen både dag, og natt. Det er selvfølgelig også funksjoner som adaptiv cruisekontroll, steer assist og blindsoneinformasjonssystem.

El-motor, hybrid-drift eller alle kraftkilder samtidig

Du kan kjøre på elektrisk drift i opp til fem mil, du kan velge hybrid-drift som enten kombinerer kraftkildene elmotorer og forbrenningsmotor, eller alle kraftkilder samtidig. Noe som gir ca 400 hk og 640 nm. dreiemoment tilgjengelig kraft.  Gearkassen er en åttetrinns automatgirkasse og bilen har firehjulstrekk og forskjellige kjøremodi som Comfort og Off-road. Den går også fra 0 til 100 km/t på kun 5,3 sekunder.

Bensinmotoren er en to-liters turbo- og kompressormatet motor på 320 hk. Resten av moroa på 87 hk står elmotoren for. Bilen går i hybrid-modus som standard, men du kan også velge å kjøre den bare på bensin eller bare på strøm. På strøm har den ca. 5 mil kjøredistanse og du kan velge fra kupeen hvor mange prosent som skal hentes fra strøm/bensin.

Det re-genereres strøm fra drivlinjen til batteriet ved kjøring,  og du kan også velge å lade batteriene når du kjører på bensin. Den robuste starteren reverserer, får funksjon som dynamo og lader batteriene opp til 30% kapasitet. Skal du fullade batteriene må du koble Volvoen til et ladepunkt.

Skrap BilFlax 2018 her og nå

BilFlax kan du skrape digitalt eller kjøpe hos din Norsk Tipping-kommisjonær. Det er åtte biler i toppremie på de fysiske loddene. De digitale loddene tilbys i form av en umiddelbar trekning, slik at sannsynligheten for å vinne er den samme hver gang. 

Skrap BilFlax 2018 her og nå!

Vinnersannsynlighet BilFlax er 1: 312.525.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: (alle typer Flax-lodd): 17 151 963 (fysiske Flax lodd: 8 435 108, digitale Flax-lodd: 8 716 855)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2022 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 50 (31 millionutbetalinger fysisk Flax, 19 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2022: 50

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler