vinnerhistorieflaxfremside

Flax for livet: Vant 20 000 kroner i måneden i 20 år

En kvinne fra Salten i Nordland hadde virkelig hellet med seg da hun skrapte frem tre Flax For Livet symboler på et digitalt lodd.

FLAX FOR LIVET: De gjeveste premiene på loddet varer i 5, 10 eller 20 år.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:18. oktober 2023

Lørdagskvelden 7. oktober ble en utenom det vanlige for en kvinne i 60-årene fra Salten i Nordland. På mobilen klarte hun å skrape frem tre like symboler med toppgevinsten til Flax for Livet. Premien var en utbetaling på 20 000 kroner hver måned i de neste 20 årene. Dette utgjør til sammen 4,8 millioner kroner.

– Utrolig

– Jeg syns det er litt artig med disse Flax-loddene så det hender jeg skraper litt av og til. Plutselig kom det tre like symboler. Jeg trodde først ikke det var sant, men det var det jo. Helt utrolig, sier kvinnen på telefon.

Med premien har hun ingen store planer men sier at det føles veldig godt å ha et fast beløp som kommer inn på konto hver måned.

–Det gir jo trygghet i hverdagen, og frihet til å gjøre det en vil. Jeg nærmer meg pensjonisttilværelsen, så er fint å ha litt ekstra å rutte med. I tillegg har jeg barnebarn som det er fint å kunne hjelpe litt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Til topps på premiestigen

Hun vant altså toppremien i Flax for Livet. 20 000 skattefrie kroner hver måned i 20 år. Til sammen blir 4,8 millioner kroner.

I tillegg til hovedpremien finnes også to andre større premiemuligheter: 10 000 skattefrie kroner i måneden i 10 år, og 5 000 skattefrie kroner per måned i 5 år.

Skrapeloddet inneholder tre spill, og i tillegg til de største premiene finnes det en rekke andre pengepremier.

Flax for Livet har en pris på 50 kroner loddet, og vinnersjansen på toppremien er 1:1 200 000.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: (alle typer Flax-lodd): 17 151 963 (fysiske Flax lodd: 8 435 108, digitale Flax-lodd: 8 716 855)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2022 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 50 (31 millionutbetalinger fysisk Flax, 19 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2022: 50

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her

Relaterte artikler