flaxvinnerhistorie

Flax Julekalender: Tre millionvinnere på tre dager

På kun tre dager har hele tre vinnere endt opp som millionærer på Flax Julekalender. Vi har snakket med alle i det heldige trekløveret.

FLAX JULEKALENDER: To av totalt fire millionpremier er nå skrapt frem på den fysiske Flax Julekalender.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:20. desember 2023Endret:13. mars 2024

Årets aller første millionvinner på Flax Julekalender kom søndag 17. desember da en kvinne i 30-årene fra Bergen i Vestland skrapte frem tre millionsymboler på sin kalender.

Dagen etter, mandag 18. desember, endte en mann fra Trondheim opp som millionær på digital Flax Julekalender.

Siste vinner ut i den heldige Flax-kvartetten var en 34 år gammel kvinne fra Kristiansand i Agder, som ikke klarte å vente med å skrape de siste lukene ...

Hevet premien på mobilen

En del av spenningen med julekalenderen er at man skraper frem forskjellige symboler hver dag gjennom adventstiden. Får man mange nok av et symbol, vinner man premien som tilhører symbolet. For å vinne millionpremie på Flax-julekalender må man for eksempel ha 12 nisser, men under hver luke er det også et vanlig skrapelodd med pengebeløp. Får man tre like beløp her vinner man også hele beløpet, slik det er på vanlig Flax.

Det var dette som skjedde med Bergenskvinnen søndag 17. desember:

– Jeg ble litt sjokkert i starten og måtte dobbeltsjekke tallene flere ganger, sier kvinnen

Kvinnen hevet millionpremien samme dag med mobilen via Norsk Tipping appen. Kort tid etter fikk hun Telefonen fra Hamar med gratulasjon og premiebekreftelse.

– Det hadde ikke helt gått opp for meg, så det var fint å få en bekreftelse på at det var sant. Det var en veldig fin julegave, sier den nybakte Flax-millionæren.

– Det passet veldig fint for jeg har akkurat kjøpt meg leilighet, så da får jeg betalt ned litt på lånet og kjøpt meg noen nye møbler. I tillegg blir det nok en ekstra fin jul, sier hun avslutningsvis.

Kvinnen hadde kjøpt julekalenderen på Coop Mega Nordås.

Flax Julekalender er også et pengespill – husk 18-årsgrense.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kjøpte kalenderen samme dag

– Det er helt sinnssykt. Jeg vet ikke om jeg har skjønt det ennå, ler kalender-vinneren fra Kristiansand når Norsk Tipping kontakter henne dagen etter storgevinsten. 34-åringen var midt i pausen på et kurs da vi slo av en prat for å sjekke status og å høre hvordan det hele hadde gått for seg.

– Det var jo i går kveld da, humrer 34-åringen, som ønsker å være anonym.

– Jeg har pleid å kjøpe kalendere hvert år, men ikke i år før i går. Så da endte jeg likeså godt med å skrape alt på en gang, forklarer hun.

– Og der var det tolv nisser ... jeg telte de nissene sikkert femti ganger før jeg måtte ringe noen og spørre om de så det samme som meg. Så jeg endte med å sende et bilde til søsteren min, som svarte «du har nok blitt millionær».

Da vi kontaktet kristiansandvinneren var premien inne på konto, og hun hadde allerede unnet seg noe ekstra.

– Jeg har vært ute og brukt litt på en parfyme, en veske og et ansiktsserum, i tillegg til en ekstra gave til sønnen.

Resten av premien hadde hun gode planer for.

– Nå blir det lappen, som jeg aldri har fått tatt. Også er bil førsteprioritet. Ellers skal jeg betale ned litt gjeld og spare. Jeg har ingen ville planer, sier den glade vinneren.

Den hyggelige nyheten hadde hun valgt å dele med de nærmeste – som alle vare veldig glade på vinnerens vegne.

– Folk rundt meg unner meg dette, avslutter hun takknemlig.

Vinnerkalender hadde hun kjøpt hos Coop Mega Vågsbygd.

En ekstra fin jul ble det også for en ung kar fra Trondheim. Han skrapte julekalenderen digitalt på Norsk Tipping-appen.

– Veldig gøy, og det passer bra. Nå tror jeg en del av pengene skal gå til boliginvestering, sier han.

Norsk Tipping gratulerer alle de tre Flax-vinnerne!

Vinnermuligheter hver dag

Flax julekalender inneholder 24 luker og skrapefelt. Hver dag har man sjansen til å skrape frem tre like beløp og sikre seg premie, ellers vil man samle opp flere symboler over tid og kanskje på den måten sikre seg premie (det er ett i hver luke).

På Flax Julekalender er det helst nissesymboler man vil ha. Tolv nisser gir toppremie på henholdsvis 1 million kroner.

Det er mulig å vinne flere ganger på samme kalender.

Vinnersjanser og premier

Flax-julekalender gir spenning og moro gjennom hele adventstiden – uansett hvilken utgave man velger seg.

Flax Julekalender (pris 100,-) har 1 million i toppremie.

Flax Adventskalender (pris kr. 200,-) har 2 millioner i toppremie.

Flax Julekalender Liten (pris kr 50,-) har 500 000 kroner i toppremie.

Vinnersjanse toppremier: 

Flax Julekalender: 1: 300 000

Flax Adventskalender: 1: 300 000

Flax Julekalender (liten): 1: 400 000

De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles og det er derfor ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

Hvor kjøper jeg Flax?

Alle tre kalenderne kan kjøpes hos rundt 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet.

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler