flaxvinnerhistorie

Skrapte seg frem til Flax-million mens han forberedte julemiddagen

Om det ikke var hektisk nok fra før, steg pulsen ytterligere da en mann fra Skien skrapte seg frem til 1 mill. mens han lagde rød saus og fulgte med på juleribba.

FORNØYD: En mann fra Skien ble Flax-millionær mens han var i full sving på kjøkkenet.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:24. desember 2023

Som hos de fleste andre på julaften gikk det greit unna på kjøkkenet hos familien i Skien.

Mannen sto på kjøkkenet og lagde rød saus og fulgte nøye med på ribba i ovnen da han fikk bittelitt tid til å skrape de siste lukene på Flax Julekalender. Det hadde han nemlig ikke rukket de siste dagene.

– Jeg hadde ti minutter ledig og satte meg ned og skrapte. Der poppet det opp 12 nisser, sier mannen, som er strålende fornøyd med å vinne 1 million kroner.

– Det har nok ikke helt gått opp for meg ennå. Vi får se opp det synker inn etter hvert. Dette var en veldig moro dag å vinne på, sier skiensmannen.

Han sier han skal bruke pengene til å nedbetale gjeld.

Han kjøpte kalenderen hos Kjørbekk kiosk i Skien.

Premien hevet han på mobilen sin. Lurer du på hvordan du gjør det? Les mer her: Slik hever du premier på Flax-lodd på mobilen

Ukens fjerde kalender-millionær

Dette er millionvinner nummer fire på Flax Julekalender.

Årets aller første millionvinner på Flax Julekalender kom søndag 17. desember da en kvinne i 30-årene fra Bergen i Vestland skrapte frem tre millionsymboler på sin kalender.

Dagen etter, mandag 18. desember, endte en mann fra Trondheim opp som millionær på digital Flax Julekalender.

Den tredje vinneren var en 34 år gammel kvinne fra Kristiansand i Agder, som ikke klarte å vente med å skrape de siste lukene ...

Flax Julekalender er også et pengespill – husk 18-årsgrense.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vinnermuligheter hver dag

Flax julekalender inneholder 24 luker og skrapefelt. Hver dag har man sjansen til å skrape frem tre like beløp og sikre seg premie, ellers vil man samle opp flere symboler over tid og kanskje på den måten sikre seg premie (det er ett i hver luke).

På Flax Julekalender er det helst nissesymboler man vil ha. 12 nisser gir toppremie på henholdsvis 1 million kroner.

Det er mulig å vinne flere ganger på samme kalender.

Vinnersjanser og premier

Flax-julekalender gir spenning og moro gjennom hele adventstiden – uansett hvilken utgave man velger seg.

Flax Julekalender (pris 100,-) har 1 million i toppremie.

Flax Adventskalender (pris kr. 200,-) har 2 millioner i toppremie.

Flax Julekalender Liten (pris kr 50,-) har 500 000 kroner i toppremie.

Vinnersjanse toppremier: 

Flax Julekalender: 1: 300 000

Flax Adventskalender: 1: 300 000

Flax Julekalender (liten): 1: 400 000

De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles og det er derfor ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler