flaxvinnerhistorie

Flax-lykke i "Lotto-bygda" Verdal

Verdal er mest kjent for sine mange Lotto-vinnere. Men det er i Flax en kvinne har hatt hellet med seg de siste ukene.

HURRA: En heldig Verdøl vant 1 million kroner i MillionFlax (illustrasjonsfoto)Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:4. februar 2020Endret:2. januar 2023

På begynnelsen av 2000-tallet ble Verdal kjent som Lotto-bygda. Det var mye takket være en reklamefilm for Lotto med "bonden fra Verdal" - og en opphopning av vinnere med adresse Verdal.

Spill og kjøp Flax her.

Til sammen er det 31 millionvinnere fra Verdal. De fordeler seg slik: 18 Lotto-vinnere, seks er blitt millionærer i Vikinglotto, to i Extra, to i Flax og én i Tipping.

vinneroyeblikk.no får du statistikk over antall vinnere i alle Norsk Tipping sine spill.

Kjøpte ett lodd

Kvinnen som nylig vant 1 million kroner har ikke vunnet noen storgevinst i Lotto før. Men hun og mannen har hatt hell i Flax.

Spill og kjøp Flax her.

- Kanskje Verdal blir Flax-bygda nå? humrer kvinnen.

Hun kjøpte ett Flax-lodd og satte seg ned og skrapte det sent på kvelden 3. februar.

- Ikke tvinge på dem penger

- Det dukket opp 1 million to ganger. Så kom det jammen 1 million en gang til. Da ble jeg helt lamslått. Det er nemlig ikke lenge siden jeg vant 10.000 kroner på Flax-lodd. I tillegg har mannen min vunnet 10.000 kroner på Flax, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Hun sier hun skal dele millionen med familien.

- Jeg skal ikke tvinge penger på barna mine, men jeg skal ringe dem og spørre om de har bruk for noen kroner. Selv har jeg det jeg trenger, sier den nybakte millionvinneren.

(Vinnersannsynlighet MillionFlax 1:600.000)

Spill og kjøp Flax her.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler