flax

Nytt Flax-lodd i "Fjols til fjells"-drakt

Prøv vårt nye Flax-lodd som er inspirert av "Fjols til fjells" -  filmklassikeren som nå kommer i ny drakt på kino.

FLAX TIL FJELLS: Det nye Flax-loddet har hentet inspirasjon fra filmen "Fjols til fjells".Pie-Christine Skagsoset Norseng
Forfatterbilde Norsk TippingMarthe Emilie MandalIgesundPublisert:5. februar 2020Endret:2. januar 2023

Vi er på et høyfjellshotell midt i den hektiske påskeuka, og frontdesk-manager Poppe får brått og uventet ansvaret for hele hotellet.

Her kan du skrape det splitter nye Fjols til fjells-loddet

Det er kravstore skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglad ungdom og misfornøyde ansatte.

Dette er essensen i den nye Fjols til fjells-filmen som har premiere på kino 21. februar.

Tre skipar=250.000

Og midt oppi dette kaoset - et Flax-lodd som spiller en helt spesiell rolle.

I forbindelse med filmpremieren har nemlig Norsk Tipping lansert et eget Fjols til Fjells Flax-lodd, i flott, nostalgisk høyfjellsdrakt. 

For 20 kroner har du mulighet til å vinne en kvart million! Skraper du frem tre like beløp og vinner du beløpet,  skraper du frem tre skipar vinner du toppremien på 250 000. 

Loddet kjøper du hos kommisjonær, eller du kan skrape det med en gang her.

Fra rikinger til allemannseie

Radarparet Leif Juster og Unni Bernhoft hadde  hovedrollene i originalfilmen med samme navn fra 1957. Klassikeren er fortsatt den fjerde mest sette kinofilmen i Norge gjennom tidene.

Når det nå kommer en ny film med samme navn er det ikke en direkte oppfølger. Den har ifølge produsent Stig Hjerkinn Haug i produksjonsselskapet "Stig og Stein" med elementer fra den første filmen:

- Begrepet Fjols til fjells er noe alle har et forhold til. Vi gjorde en undersøkelse, og utrolig mange kjente til filmen og hva den handler om. Så da tenkte vi at det går an å fornye den. I den originale filmen møter vi rikinger og kjendiser på et bittelite luksushotell, mens nå har påskefjellet blitt allemannseie, sier Hjerkinn Haug.

Tuller med Flax

30 prosent av filmen er finansiert gjennom avtaler med ulike bedrifter, blant annet gjennom produktplassering. 

- Når vi skal finansiere et slikt prosjekt, må vi få med oss et selskap som også kan ha glede av vår film – og at vi har glede av hverandre. 

Skrap Flax her

Samarbeidet mellom Fjols til Fjells og Norsk Tipping startet allerede før filmmanuset var ferdig, for halvannet år siden. Stig kontaktet Norsk Tipping og presenterte ideen sin om en ny høyfjellskomedie.

- Da Stig kom til oss med forespørsel om et samarbeid fant vi ut at det passet godt sammen med Flax. Vi visste at mange legger Flax-lodd i påskeegget. Filmen skulle lanseres rundt påske, og vi ønsket da å etablere Flax som en ny, fin påsketradisjon, sier Rita Helgesen som er kategoriansvarlig i Norsk Tipping.

- Har vært rause

- Vi hadde flere runder med utkast til scener for å finne ut hva som var riktig for merkevaren og selskapet. Vi måtte tenke på ansvarlighet, og hadde inne juridisk bistand for å sjekke at scenen var innenfor lovverket med tanke på spill, alkohol og barn, sier Helgesen.

Skrap Flax her

- Norsk Tipping har vært rause i denne prosessen. Vi satt som premiss at vi lager komedie - vi kommer til å tøyse og tulle med Flax-lodd. Karakteren er ikke kjekk eller kul, men heller rar og nerdete. Så vi disser karakteren litt med at han er barnslig som har påskeegg og Flax-lodd. Der er Norsk Tipping gode, og speiler den norske folkesjela – folkelig og nedpå, sier produsenten.

Vinnersannsynlighet toppremie: 1:350.000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler