Formel 1-sirkuset i gang igjen: Kan noen slå Hamilton?

Det ble «som vanlig» dramatisk da Formel 1-sirkuset startet opp i Bahrain. Søndag er det ny runde - og nok en gang er det Lewis Hamilton som er mannen å slå for Max Verstappen og resten av kobbelet.

ACTION: Det er aldri kjedelig i Formel 1-sirkuset. Søndag er det på'n igjen.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLars ChristianBakkeForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:15. april 2021Endret:2. januar 2023

Gjennom Netflix-serien «Drive to Survive» har mange nordmenn virkelig blitt fascinert og fått opp øynene for Formel 1. Serien har trendet som nr. 1 på Netflix både i Norge og verden. Ikke så rart, kanskje - når seerne tilbys eksklusive "bakom-scener" og heftige klipp fra løpene. 

Formel 1 på Langoddsen

Ordre fra løpsledelsen

Heftig ble det også i sesongåpningen i Bahrain i mars. Red Bulls Max Verstappen (23) vant kvalifiseringen og kjørte ut i Pole Position - med Mercedes-førerne Lewis Hamilton (36) og Valtteri Bottas (31) i henholdsvis andre- og tredjeposisjon. 

Hamilton og Verstappen kjempet etter hvert en intens kamp om seieren, og det var spesielt én episode som fikk mange til å lure underveis: I runde 53 kjørte Verstappen forbi Hamilton, før han like etter slapp Hamilton forbi igjen. I etterkant viste det seg at løpsledelsen hadde gitt Red Bull-teamet beskjed om at Hamilton skulle slippes forbi, fordi de mente forbikjøringen Verstappen gjorde var utenfor kjørebanen. 

Utenfor kjørebanen var også Hamilton ved flere anledninger, uten at det fikk noen konsekvenser. Til slutt holdt den regjerende verdensmesteren unna, og sikret seieren foran nederlandske Verstappen.

Oppdatert odds Emilia-Romagna Grand Prix

Odds på søndagens løp

Kampen om verdensmestertittelen denne sesongen forventes å være jevnere enn på flere år, og starten i Bahrain bekrefter forhåndstipsene, som tilsier at Mercedes og RedBull vil knive om tittelen, ved de nevnte førerne Hamilton og Verstappen.

Søndag kl. 15 er det klart for andre runde i Formel 1-sirkuset, da Emilia-Romagna Grand Prix arrangeres på den legendariske Imola-banen i Italia. Løpet sendes direkte på Viasport 1. 

Det er knyttet stor spenning frem til helgens løp der Max Verstappen og Lewis Hamilton er vektet likt til å vinne.

Oppdatert odds Emilia-Romagna Grand Prix

Bak følger det en gruppe bestående av Valtteri Bottas (Mercedes), Sergio Perez (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari), Lando Norris og Daniel Ricciardo (begge McLaren), samt Pierre Gasly (AlphaTauri) som garantert vil gi dem kamp om seieren og kjempe for høye plasseringer. 

Norsk Tipping vil tilby spill frem til første trening fredag 16. april, og etter kvalifisering lørdag 17. april frem til løpsstart. I tillegg er det mulig å spille på løpet på liveoddsen. 

Relaterte artikler