vikinglottovinnerhistorie

Første uken som multimillionær: - En absurd uke

Han vant 319 millioner kroner onsdag 11. april. Nå forteller mangemillionæren hvordan den første uken har vært.

ABSURD UKE: Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen holder kontakten med mannen som vant over 319 millioner kroner i Vikinglotto. Han forteller om en litt uvanlig uke på jobben.
Forfatterbilde Norsk TippingAnne Siri NørstebøPublisert:17. april 2018Endret:2. januar 2023

- Det har gått i ett og jeg veksler mellom å tenke på at det må være en drøm, til å innse at det er reelt og at jeg faktisk har vunnet så mye penger, forteller mannen som fikk livet snudd opp ned en onsdag kveld i april.

Spill Vikinglotto her!

På jobb som vanlig

Det tok litt tid for vinnerteamet i Norsk Tipping å komme i kontakt med den heldige mannen kvelden han vant 319.332.895 kroner. Han hadde nemlig sovnet, og fikk ikke med seg at det var Telefonen fra Hamar som forsøkte å nå han med det store nyheten.  

Mange medier var nysgjerrige på hvorfor Norsk Tipping ikke fikk tak i multimillionæren, og det ble den store snakkisen dagen derpå. Vikinglotto-millionæren gikk som vanlig på jobb og fikk med seg alt oppstyret og betegner det hele som nokså absurd.

- Jeg gikk på jobb og hørte på nyhetene mens jeg var på jobb dagen etter at jeg hadde snakke med dere. Jeg lo godt da jeg hørte folk på radioen gjorde narr av han Vikinglotto-vinneren som hadde sovnet fra telefonen alle ventet på. Det var fornøyelig, forteller mangemillionæren en uke etter at han vant den store premien.

Taus som en østers

Nysgjerrigheten har vært stor og spekulasjonene mange om hvem denne heldige nordmannen kan være. Den ferske millionæren forteller at også der han jobber har dette vært det store samtaleemnet i uken som har gått.

- Jeg snakket med noen på jobb, som spurte om det var jeg som hadde stukket av med premien. Da lo jeg det bort med at "da hadde ikke jeg vært her i dag", forteller han og gliser.

Vikinglotto-spilleren forteller at han også var innom kommisjonæren der han kjøpte vinnerkupongen for å se om noe var annerledes der. Der var alt som normalt, og han kunne fortsette å være anonym.

Hvem vet om hemmeligheten?

Mangemillionæren er nå i kontakt med Norsk Tippings økonomiske og juridiske veiledere, og har allerede startet prosessen med å finne ut av hvordan pengene skal forvaltes.

I tillegg til hans kone har han også fortalt sine foreldre at det er han som vant over 319 millioner kroner i Vikinglotto. Han forteller at det var en litt spesiell nyhet å komme med.

- De var lettere sjokkerte, men de tok det veldig pent. Jeg kommer ikke til å dele det med noen flere foreløpig.

Onsdag 25. april er det ca. 42 millioner kroner i førstepremiepotten. Spill Vikinglotto her!

(Vinnersannsynlighet 1. premie er ca. 1:98 millioner per rekke)

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler