Fotball-VM: Takler USA favorittstempelet?

De amerikanske jentene må tåle et solid favorittstempel foran semifinaleoppgjøret mot England. Svenskene er på sin side outsider mot Nederland.

HVEM GÅR TIL FINALEN? USA-England og Nederland-Sverige braker sammen i VMs semifinaler.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:1. juli 2019Endret:2. januar 2023

Det er duket for to gigantoppgjør når fotball-VM 2019 går inn i sluttfasen denne uken. Disse semifinalene vil du ikke gå glipp av: 

  • England-USA - tirsdag kl. 21.00 (sendes på NRK2)

  • Nederland-Sverige - onsdag kl. 21.00 (sendes på TV 2)

Spill på kampene på Langoddsen

- Ingen bryr seg om sølv eller bronse

I det første semifinaleoppgjøret tirsdag er det to ubeseirede lag som møtes; både USA og England endte på topp i sine respektive grupper. USA klarte å slå ut hjemmefavoritt Frankrike i kvartfinalen (2-1), mens britene som kjent slo ut Norge i tidvis overlegen stil (3-0).

Men det er dog liten tvil: USA har imponert mest så langt i VM. Hva sies for eksempel om en målforskjell på 22-2 i løpet av fem kamper? Riktignok kom 13 av målene i nedsablingen av svake Thailand i første gruppespillskamp, men amerikanerne har uansett vist seg som fryktinngytende både offensivt og defensivt. 

Tirsdag sto oddsen hos Norsk Tipping til 1,80 for USA-seier, mens England-seier sto til 4.00. 

England, som altså overbeviste mot Norge i kvarten, har imidlertid ingen tanker om noe annet enn avansement. 

- Ingen bryr seg om sølv eller bronse - det er gullet alle vil ha, sa England-sjef Phil Neville på en pressekonferanse, ifølge VG.

Dobbel uttelling for Sverige

Våre naboer i øst må sies å være en aldri så liten overraskelse i mesterskapet. Svenskene har kun tapt mot USA (0-2 i gruppespillet) så langt, og imponerte stort i kvartfinalen mot Tyskland, der det til slutt ble 2-1-seier. Den kampen ga ikke bare semifinalebillett; de blågule fikk også med seg en OL-plass på kjøpet. 

Nederland kom seg ubeseiret gjennom gruppespillet, og slo deretter ut Japan i åttedelsfinalen (2-1) før kvartfinalemotstander Italia ble sendt hjem med 0-2 i kofferten. 

Svenskene er outsider i finalespillet, og oddsen for seier i semifinalen sto tirsdag til 3,20 i odds. Nederlandsk seier ga 2,10 i odds.

Spill på Langoddsen her 

Relaterte artikler