VM: Må ha hjelp for å holde kvartfinaledrømmen levende

Seier mot Algerie fredag og Island søndag er helt nødvendig for at Norge skal holde liv i håpet om videre avansement i håndball-VM. 

KLORER SEG FAST: Christian O'Sullivan vant med et nødskrik mot Portugal, og har fortsatt et håp om VM-kvartfinale.Foto: Anne-Christine Poujoulat, POOL / AFP / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:21. januar 2021Endret:2. januar 2023

Det ble mildt sagt dramatisk da Norge møtte Portugal onsdag. I siste sekund fyrte portugiserne av et skudd for å utligne til 29-29. Skuddet traff heldigvis stolpen, og Norge kunne juble for ettmålsseier. Og ikke minst: Det er fortsatt mulig å komme til finalespillet i VM. 

Norges VM-kamper er på Langoddsen

Ingen lette matcher

Fredag kveld venter Algerie i andre kamp i VMs hovedrunde for Norge. Det i utgangspunktet være «grei skuring» for Christian Berges menn. Nordafrikanerne fikk null poeng med seg inn i hovedrunden, men der overrasket de noe i første kamp mot Frankrike. Det ble til slutt tap 29-26; med andre ord mindre tapssifre mot Frankrike enn hva Norge hadde (28-24). 

- Algerie spiller god håndball. Det er ingen lette matcher i VM, uttalte Bjarte Myrhol til TV 3 etter kampen mot Portugal.

Verre blir det trolig mot Island søndag; de er garantert interessert i å revansjere et surt tap mot Sveits (20-18) mot Sveits sist.

Espen Lie Hansen følger håndball-VM for Norsk Tipping: - Nå får Sagosen hjelpen han trenger

Slik går Norge videre

Men selv om Norge skulle vinne de neste kampene, kan kvartfinalen ryke. Siden det ble tap i åpningskampen mot Frankrike, fikk ikke Norge med seg maksimale fire poeng inn i hovedrunden. Det gjorde nevnte Frankrike og Portugal - og det er disse lagene som nå har hendene på sluttspillsrattet. 

Vinner Norge sine to kamper, samtidig som Frankrike slår Portugal i den siste kampen søndag, er det klart for norsk kvartfinale uansett. Skulle franskmennene imidlertid vinne mot Island og tape mot Portugal - har Norge, Frankrike og Portugal alle åtte poeng hver (gitt at Norge vinner sine to siste kamper og at Portugal også slår Sveits). Hvem som da går videre, blir avgjort på bakgrunn av innbyrdes oppgjør.

Vinner portugiserne med mellom ett og seks mål mot Frankrike, går disse lagene til kvartfinale. Samme utfall kan komme hvis Portugal vinner med sju mål og Frankrike scorer over 25 mål. Et annet scenario er at Portugal-Frankrike ender 32-25. Da blir total målforskjell gjeldende. Før andre kamp i hovedrunden, har Frankrike åtte plussmål mot Norges tre plussmål.

Vinner Portugal med flere enn sju mål mot Frankrike, går sistnevnte lag ut - mens Norge får kvartfinaleplass. 

Norge-Algerie på Langoddsen - spillfrist kl. 20.25 fredag

Relaterte artikler