jokervinnerhistorie

Trodde det var telefonsvindel og hacking

Mannen som vant 1,2 mill. i Joker onsdag, våget ikke ta telefonen fordi han var redd det var telefonsvindel. Men 625 60 000 er ikke et slikt nummer!

TIL TOPPS: Gratulerer til Fredrikstad-mannen som gikk til topps i Joker og vant over 1,2 millioner kroner denne onsdagskvelden, sier programleder Ingeborg Myhre.Atle Onsrud Jensen
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:14. mars 2018Endret:2. januar 2023

Det var en mann fra Fredrikstad som ble trukket ut som Joker-kandidat onsdag 14. mars, men verken den kvelden eller torsdag formiddag svarte mannen på telefonen.

Torsdag ettermiddag tok han imidlertid kontakt med Norsk Tipping, etter selv å ha funnet ut at han var vinneren av 1.274.000 kroner. 

- Du skjønner, jeg trodde det nummeret dere ringte fra, var noe telefonsvindel eller sånn, så jeg ville ikke svare, sa mannen.

Hacking?

Og ikke nok med det.

Mannen hadde gått inn på norsk-tipping.no torsdag morgen for å sjekke kupongen, men kunne ikke tro det han så.

- Det sto at jeg hadde vunnet 1,2 millioner kroner. Det var jo ikke til å tru, så jeg var helt overbevist om at sida var hacka og at det bare var tull, lo mannen da han hadde fått roet seg ned og fått bekreftelsen fra oss på at han hadde vunnet.

- At det går an. Jeg hadde aldri i verden trudd jeg skulle kunne vinne så mye, men det er jo veldig moro, sa den glade Fredrikstad-mannen.

Mannen ble oppringt fra 625 60 000, som er nummeret Norsk Tipping ringer storvinnere fra. Så det er det bare å lagre som "Telefonen fra Hamar".

Fem rett ned

Det var altså vår datamaskin Embla som måtte gjøre opp/ned-valgene for østfoldingen under trekningen. Det gjorde hun ut fra disse fem tallene:

5 - 9 - 9 - 8 - 7

Det betydde fem logiske valg ned - og det fikset Embla helt fint, og nå er 1.274.000 kroner på vei til Østfold. Fredrikstad-karen spilte for øvrig Joker hos Kiwi Vesterøy på Hvaler fredag 9. mars.

Vi gratulerer med nesten 1,3 millioner kroner i premie!

Klikk her for trekningsresultatene for Joker

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler