lotto

Fytti katta – lille julaften kan du bli Lotto-millionær

Joda, det er Lotto-trekning også lørdag 23. desember. Da kan du vinne ca. 16 millioner kroner dersom du er alene om å få sju rette.

JUL MED RISOTTO: Lørdag 23. desember er det klart for årets nest siste Lotto-trekning.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:18. desember 2023

Vi tør faktisk påstå at det å få et anrop fra Norsk Tippings vinnernummer, 625 60 000 – med beskjed om at millioner av kroner er på vei inn på konto – kvalifiserer kanskje til tittelen «Tidenes julegave». Det skal i hvert fall godt gjøres at noen av pakkene under treet slår overraskelsen av å bli oppringt fra dette nummeret lille julaften.

Kvelden før kvelden er det altså duket for årets nest siste Lotto-trekning. I hovedrollen er – som alltid – Lotto-maskinen, men i tv-reklamen får vi nok et gjensyn med den sære katten Risotto.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Norges lengstlevende reklamekonsept

Samlet sett har Lotto-reklamene i Norge fungert som mer enn bare annonsering for det folkekjære spillet; reklamene har vært en del av den sosiale og kulturelle dialogen i landet, og har speilet både håp og humor i det norske samfunnet.

Denne høsten har det vært katten Risotto sin tur til å skinne. Gjennom flere filmer har vi fått innblikk i Risottos tanker, og et skråblikk på det å bli Lotto-millionær. Denne gangen minner Risotto oss på hvilken dag du kan få tidenes overraskelse over telefonen, nemlig kvelden før kvelden – 23. desember:

Folka bak filmene 

Byrå: POL 

Rådgiver: Monika Augustsson 

Prosjektleder: Emma Gyllenbreider  

Kreatører: Christian Lauritzen/Janne Brenda Lysø 

Ansvarlige hos Norsk Tipping: Tove Kristin Liberg/Aase Julie Arnkværn/Ida Mellbye Løvås 

Produksjonsselskap: Tangrystan 

Regi: Lars Kristian Flemmen 

Produsent: Beate Tangre/Lottie Smith

Her bor årets Lotto-millionærer

Året er ikke over riktig ennå, likevel tar vi et lite tilbakeblikk på året som har gått. Det har nemlig gitt oss mange fine vinnerøyeblikk. Totalt har 289 personer blitt Lotto-millionær det siste året – og flere skal det trolig bli. Det er igjen to Lotto-trekninger før vi begir oss ut i et nytt år, og skal vi tro statistikken, så vil antallet Lotto-millionærer trolig øke etter både lille julaften og lørdag 30. desember. Før den tid tar vi en titt på årets statistikk:

FylkeAntall Lotto-millionærer
Viken58
Vestland33
Innlandet28
Oslo26
Vestfold og Telemark25
Troms og Finnmark24
Trøndelag23
Rogaland23
Møre og Romsdal21
Agder14
Nordland13

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Årets julegave?

Hva står på ønskelista di i år? For mange er det å få sju rette en drøm. Lørdag 23. desember kan den drømmen gå i oppfyllelse. Dersom du er alene om å prikke inn sju rette på kupongen din, kan du vinne ca. 16 millioner kroner.

Lykke til, og god jul!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler