Går svenskenes finaledrøm i oppfyllelse?

I kveld spiller våre svenske naboer for sin andre VM-finale i historien. Men semifinalemotstander Nederland har spent bein på Sverige i mesterskap før, og satser alt på å gjøre det igjen.

VM fotball kvinner 2019. Nederland-Sverige, semifinale.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:3. juli 2019Endret:2. januar 2023

Mesterskapsfavoritt USA tok seg videre til finale tirsdag etter et fyrverkeri av en fotballkamp, der England til slutt ble slått 2-1, blant annet etter VAR-dramatikk og straffebom.

Oddsen: Spill på kampen her (flere spill) 

I kveld blir det avgjort hvem som blir USAs finalemotstander, da Nederland møter Sverige. Söta Bror har vært i én finale tidligere - i 2003 - da det ble tap mot Tyskland etter spilleforlengelse  De fleste regner med at det blir en jevn affære på Parc Olympique Lyonnais i kveld - med Nederland som en liten favoritt. Onsdag formiddag så Norsk Tippings odds slik ut: 

  • Nederland-seier - 2,10 i odds

  • Sverige-seier - 3,20 i odds

  • Uavgjort - 3,10 i odds. 

Kampstart: 21.00 - sendes på TV 2

Har noe å revansjere

Vår naboer i øst har muligens med seg litt ekstra motivasjon i kofferten. I EM for to år siden var det nemlig Nederland som sendte dem ut av mesterskapet - etter 2-0 i kvartfinalen. Nederlenderne, populært kalt "Leeuwinnen", sikret seg  til slutt mesterskapstrofeet den gang. 

Svenskene har for øvrig tapt én kamp så langt i mesterskapet, og da mot finaleklare USA (0-2). Ellers imponerte de gulblåe i kvartfinalen, der de etter å ha ligget under 0-1 til slutt vant 2-1.  

Nederland kom seg ubeseiret gjennom gruppespillet, og slo deretter ut Japan i åttedelsfinalen, (2-1) før kvartfinalemotstander Italia ble sendt hjem med 0-2 i kofferten. 

Hvem har mest krefter igjen?

Varmebølgen som har truffet deler av Europa så langt i sommer har preget flere kamper i VM. Værvarselet viser at det kan bli opp mot 28 grader ved kampstart. Da gjelder det å ha så mange friske bein som mulig. Her kan Sverige ha en fordel, viser en oversikt fra den svenske avisen Aftonbladet

  • I løpet av de fem første kampene, har Sverige brukt 20 spillere, mens Nederland har brukt 16 spillere.

  • Sju av de svenske spillerne har fått spilletid i hver kamp, mens 12 av nederlenderne har fått det.

  • Det er fire svenske spillere som har spilt mer enn 400 av de totale 450 minuttene, mens åtte nederlandske spillere har gjort det. 

Oddsen: Spill på kampen her (flere spill)

Relaterte artikler