flaxvinnerhistorie

Gjemte FLAX-lodd med milliongevinst i veska i tre dager

En kvinne fra Oslo ble den første vinneren på vårt splitter nye MillionFlax-lodd. Hun kjøpte loddet mandag, skrapte det tirsdag - og hevet det hos kommisjonær fredag

Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:7. januar 2022Endret:3. januar 2023

MillionFlax har ikledd seg friskt nytt design fra og med januar 2022. Fredag fikk vi den første millionvinneren. Det ble som sagt en kvinne fra Oslo. Hun kjøpte loddet mandag. Dagen etter skrapte hun det - og hun fikk seg en kjempediger overraskelse da hun så hun hadde vunnet 1 million kroner. 

- Jeg trodde ikke på det. Jeg trodde jeg så feil, men etter hvert skjønte jeg at jeg hadde vunnet 1 million, sier kvinnen.

Den ferske millionæren hadde faktisk ikke tid til å dra til en kommisjonær og heve loddet før tre dager senere. 

- Passet godt på

- Du skjønner, jeg har hatt så mange vakter på jobb denne uken at jeg ikke rakk å gjøre det før i dag, forteller kvinnen og legger til at hun har passet særdeles godt på vinnerloddet. Faktisk så har hun gått rundt med det i veska si siden hun vant.

- Det er blitt passet godt på ja. Det skal jeg love deg. Jeg har gått med det i veska, og den har jeg hatt på meg omtrent hele tiden, sier kvinnen.

Sparte på loddets nærmeste naboer

Det er ikke bare vinnerloddet hun har tatt vare på. 

- Jeg kjøpte noen flere lodd samtidig, og de hang sammen med vinnerloddet. Jeg ville ikke kaste dem, de er liksom vennene til vinnerloddet, ler kvinnen.

Hun vet allerede hva hun skal bruke pengene på.

- Jeg skal spare dem. Kanskje bruker jeg dem som egenkapital når jeg skal kjøpe meg en bolig, sier kvinnen, som kjøpte loddet hos Narvesen Byporten i Oslo.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler