Vinner Glimt i dag, er Zlatan og Milan trolig neste hinder

Bodø/Glimt er storfavoritt i torsdagens Europa League-kval., og med seier blir det etter alt å dømme møte med Zlatan Ibrahimovic i Milano neste runde.

MILAN? Bjørkan, Saltnes, Hauge og Glimt stormer videre. Nå kan det bli møte med AC Milan i neste kvalifiseringsrunde til Europa League.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:15. september 2020Endret:2. januar 2023

Det er fortsatt et stykke igjen til gruppespillet i Europa League for Norges suverene lag denne sesongen, og om det går hele veien er et spørsmål. Men moro ser det ut til å kunne bli.

To ganger Zalgiris

Torsdag spiller Glimt 2. kvalifiserende runde mot Zalgiris fra Vilnius i Litauen. Hvis du synes Zalgiris høres kjent ut, kan det stemme. I forrige runde slo Glimt ut Kauno Zalgiris fra Kaunas i Litauen. Sluttresultatet på Aspmyra torsdag 27. august ble 6-1. 

Zalgiris Vilnius bør også være overkommelig motstand. Vilnius-klubben og Kaunas-klubben har møttes fire ganger i år, og riktignok har Zalgiris Vilnius slått Kauno Zalgiris tre ganger i år, men med knepne sifre. Det fjerde møtet vant Kanuas-klubben.

Her er de innbyrdes oppgjørene mellom Zalgiris Vilnius og Kauno Zalgiris

Glimt-seier (etter ordinær tid) gir 1,09 i odds, mens borteseier gir 15,00.*

Alle kvalifiseringsrundene avgjøres ved én kamp. 3. kvalifiserende runde er allerede trukket, og dersom Bodø/Glimt vinner, venter vinneren av Shamrock Rovers og AC Milan i neste runde. Kampen spilles i Irland, men det italienske storlaget er favoritt til å gå videre. Kampen spilles torsdag kl. 20.00.

Dermed kan det gå mot Milan - Bodø/Glimt i neste runde, som spilles i neste uke. Det er Milan som har fått hjemmekamp, så Zlatan Ibrahimovic vil uansett ikke bli å se i Bodø. 

Oljebyderby

Det er ytterligere to norske lag som skal i aksjon i 2. kvalifiserende runde, nemlig Rosenborg og Viking. Begge disse er også favoritter på Oddsen, men Viking står nok overfor en betydelig vanskeligere oppgave enn de to andre. Viking møter nemlig den skotske eliteserieklubben Aberdeen, som har kommet veldig godt i gang med den hjemlige sesongen. 

Så oppgjøret mellom lagene fra den norske og skotske oljehovedstaden er nok ganske åpent.

Viking-seier (etter ordinær tid) gir nå 2,30 i odds, mens Abderdeen står i 2,65.* Vinneren av denne kampen møter Sporting Lisboa borte i neste runde.

Rosenborg spiller borte - tidlig torsdag ettermiddag i Latvia og er klar favoritt.

Rosenborg-seier etter ordinær tid gir odds 1,30, mens hjemmeseier gir 7,60.* Vinneren av denne kampen møter tyrkiske Alanyaspor hjemme i neste runde.

Playoff

Etter den 3. kvalifiserende runden er det klart for avgjørende playoff-kamper. Her spilles det hjemme og borte, og vinneren går til gruppespillet i Europa League.

* Forbehold om oddsendringer

Relaterte artikler