Godbiter på rekke og rad i Toppserien

Det er viktige kamper i både toppen og bunnen av tabellen denne runden.

TOPPKAMP: Rosenborg får besøk av Vålerenga.
Norsk Tipping
Publisert:3. september 2021Endret:3. januar 2023

Det begynner å dra seg til i Toppserien. Denne runden får vi blant annet et oppgjør mellom fjorårets gull- og sølvvinnere, samt et livsviktig oppgjør i bunnen av tabellen.

Alle kampene vises på direktesport.no, men oppgjøret mellom Rosenborg og Vålerenga vises også på NRK 2. Sendestart er klokken 14.45 på lørdag. 

Toppserien finner du på Oddsen.

Rundens toppoppgjør

Rosenborg – Vålerenga, Lerkendal Stadion

Dette er en meget viktig kamp med tanke på medaljene i Toppserien. Det er fortsatt Sandviken som leder Toppserien (sju poeng, men Rosenborg har én kamp mindre spilt), men Rosenborg har kontakt og har fortsatt muligheter til å ta inn forspranget på de siste sju kampene. Vålerenga er nummer fire på tabellen, og bør vinne lørdag for å henge med i sølvkampen. Gulltoget har dessverre for fjorårets seriemester forlatt perrongen.

Vålerenga spilte onsdag playoff mot Häcken i Champions League. Det endte med 1-3-tap, men laget fra hovedstaden har fortsatt muligheten til å ta seg videre til gruppespillet. Betyr det at vi får se et Vålerenga-lag som hviler noen av sine beste spillere mot Rosenborg?

Rosenborg spilte showkamp mot Champions League-vinner Barcelona forrige helg (0-3). I den kampen kom det 4235 tilskuere, og det var årsbeste på en kvinnekamp i Norge denne sesongen. Tilskuerrekorden i Toppserien er det lørdagens motstander som har – med drøye 3500 tilskuere for fire sesonger siden. Den rekorden håper Rosenborg å ta denne helgen.

Selv om det blir vanskelig å ta igjen Sandviken er dette et oppgjør mellom fjorårets gull- og sølvvinnere. Alt ligger til rette for en tett og jevn kamp.

Kampstart på Koteng Arena er klokken 15.00 lørdag.

Vinn eller forsvinn?

Stabæk – Klepp, Nadderud Stadion

Dette er rundens viktigste kamp. Stabæk ligger sist i Toppserien, mens Klepp befinner seg på plassen foran.

Stabæk har spilt fem hjemmekamper denne sesongen, men har tapt samtlige. De er med andre ord ligaens dårligste hjemmelag.

Klepp er på sin side ligaens dårligste bortelag og har tapt seks av seks kamper på fremmed gress denne sesongen.

Da lagene møttes på Jæren tidligere i sesongen vant Klepp 1-0. I den kampen var Stabæk det beste laget, men de var ikke effektive nok. Stabæk har vært spillemessig gode den siste tiden, men har fått dårlig betalt. På lørdag er det kun tre poeng som gjelder. Taper de mot Klepp vil det bli svært vanskelig å holde seg i divisjonen, men om det skulle bli seier vil de klatre forbi lørdagens motstander på tabellen.

Kampstart på Nadderud er klokken 15.00 lørdag.

Tett og jevnt?

Lyn – Avaldsnes, Kringsjå kunstgress

Her møtes to tabellnaboer, men det skiller tre poeng mellom lagene. Avaldsnes ligger på sjuendeplass med 12 poeng, mens Lyn ligger på plassen bak med ni poeng.

Avaldsnes har den siste tiden solgt Olaug Tvedten til Vålerenga og Anna Jøsendal til Rosenborg. Sistnevnte slutter seg ikke til trønderne før 01.01.2022, men her mister Avaldsnes to av sine viktigste spillere.

Lyn er et lag man aldri helt vet hva man får av. De har gitt flere topplag god kamp denne sesongen, men kan også rote bort poeng mot antatt dårligere lag. Har Lyn dagen kan de fort skape problemer for et Avaldsnes-lag som er i god form.

Da lagene møttes tidligere i sesongen vant Lyn 1-0. Innbytter Anna Aahjem ble matchvinner med en sen scoring.

Kampstart i Oslo er klokken 15.00 lørdag.

Historisk oppgjør

Sandviken – Arna-Bjørnar, Brann Stadion

Dette blir en historisk kamp. Oppgjøret skal nemlig spilles på Brann Stadion. Dermed ligger alt til rette for en flott ramme når Bergen sine to beste kvinnelag møtes.

Sandviken er store favoritter, men Arna-Bjørnar er et lag som kan stikke kjepper i hjulene på gulljagende Sandviken. Da lagene møttes tidligere i sesongen ble det 1-1. Det er foreløpig Sandvikens eneste poengtap denne sesongen.

Sandviken er i kjempeform. Det samme kan ikke sies om Arna-Bjørnar. Sistnevnte har nemlig kun plukket fire poeng på de fire siste kampene.

Kampstart på Brann Stadion er klokken 18.00 lørdag ettermiddag.

Hjemmelaget er favoritter

LSK Kvinner – Kolbotn, LSK-hallen

LSK Kvinner har hatt en liten pause fra kamper. Deres kamp mot Rosenborg forrige helg ble utsatt på grunn av trøndernes showkamp mot Barcelona (0-3). Dermed er det nok et spillesugent hjemmelag som entrer banen på lørdag.

– Kolbotn kom litt dårlig ut av startblokken i år, men har hatt fin stigning utover sesongen. De har gode enkeltspillere og er et hardtarbeidende kollektiv. Vi har gjort oss fortjent til å spille morsomme kamper utover høsten, og det må starte med en god prestasjon mot Kolbotn, sier hovedtrener Knut Slatleim til klubbens hjemmeside før kampen.

LSK Kvinner vant kampen mellom lagene tidligere i sesongen. Emilie Haavi og Ina Gausdal scoret i 2-1-seieren. Ingrid Kvernvolden scoret Kolbotn sitt mål.

Kampstart på Romerike er klokken 15.00 lørdag. Relaterte artikler