Godsets siste sjanse?

Det har brent et blått lys ganske lenge for Strømsgodset. Blir det tap for Sarpsborg i helgen, spørs det om det ikke slukker. 

HÅP? Finner nyervervelsen Mikkel Maigaard formen som gjorde ham til en hit i Raufoss, kan kanskje Godset snu trenden.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:22. august 2019Endret:2. januar 2023

I bunnen av Eliteserien finner vi to lag som startet sesongen ganske greit, men som ser ut som de ikke tålte varmen. For etter at april ble til mai, har både Strømsgodset og Sarpsborg 08 slitt. 

Lå likt med Rosenborg

18 serierunder er nå unnagjort, og lite er å kjenne igjen fra vårens opptredener. 

  • Strømsgodset hadde 5 poeng etter 4 kamper, men på de neste 14 ble det bare 8 poeng. Det betyr sisteplass med 13 poeng.

  • Sarpsborg 08 hadde 6 poeng etter 4 kamper, men på de neste 14 ble det bare 9 poeng. Det betyr nest sisteplass med 15 poeng.

Et annet eksempel:

  • Etter 9 serierunder hadde Strømsgodset like mange poeng som Rosenborg. På de neste 9 kampene tok RBK 20 poeng. Godset samlet sammen 4. Sarpsborg på sin side hadde fortsatt bare 6 poeng etter 9 kamper.

Her finner du resultater, tabeller og gjenstående kamper i Eliteserien Søndag kl. 20.00 møtes de på Marienlyst i Drammen - og du kan se dramaet under nedrykksstreken direkte på Eurosport Norge.

Skulle Godset tape, vil avstanden opp til trygg plass være på minst fem poeng. Kanskje mer dersom Ranheim eller Tromsø tar poeng i helgen. Det er selvsagt ikke en avgrunn, men spørsmålet er hvor poengene plutselig skal komme fra hvis de ikke en gang tas mot Sarpsborg 08?

Sarpingene er som nevnt også i trøbbel. Skulle det bli tap mot Godset, overtar østfoldingene bunnplassen - riktignok noen poeng nærmere trygg grunn enn der Godset er nå.

Hva tror du? Spillefrist på Langoddsen er søndag kl. 19.55. Når nedrykksduellen er i gang, kan du spille på den på Liveoddsen.

Odd ut av gullkampen?

I toppen av tabellen kan vi også snakke om en "siste sjanse". Odd ligger fem poeng bak tetduoen Molde og Bodø/Glimt, og når helgens motstander heter Molde, så skjønner en at et nytt tap nok vil sende telemarkingene ut av gullkampen. Det spørs om det er mulig å ta igjen åtte poeng på Molde (og kanskje Glimt) på de 11 siste kampene.

Her er hele helgens Eliteserie-runde:

  Lørdag      Kl. 18.00Rosenborg - StabækEurosport N           Søndag      Kl. 18.00Brann - TromsøEurosport N     Haugesund - Lillestrøm      Kristiansund - Mjøndalen      Molde - Odd      Viking - Ranheim     Kl. 20.00Strømsgodset - Sarpsborg 08Eurosport N           Mandag      Kl. 19.00Bodø/Glimt - VålerengaMax  

Spill på Eliteserien på Langoddsen

 

Relaterte artikler