Grasrotandelen: 261 mill. på vei til sine mottakere

Grasrotandelen: 261 mill. på vei til sine mottakere

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock/Norsk Tipping

Grasrotandelen: 261 mill. på vei til sine mottakere

Det er igjen tid for utbetaling av Grasrotandelen, og denne gangen skal over en kvart milliard kroner ut til grasrotmottakerne.

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å gi inntil sju prosent av din spillinnsats til et lag eller forening som er registrert som grasrotmottaker. I perioden 1. mai til 1. september 2022 er det generert over 261 millioner kroner. Disse midlene er nå på vei til sine mottakere.

Her kan du søke opp din kommune

Grasrotandelens formål er å fremme frivillig aktivitet på lokalt eller regionalt nivå. Over 30 000 lag og foreninger er nå registrert som grasrotmottakere over hele landet. Av Norsk Tippings kunder er nesten 1,4 millioner kunder registrert som grasrotgiver.  

Og husk: Grasrotandelen går ikke utover hverken vinnersjanse, premie eller innsatsen din.

Stort mangfold 

Grasrotandelen omfavner mange forskjellige kategorier, som dyrevern, rekreasjon og sosiale foreninger, kunst og kultur, idrett, og innunder disse igjen finner vi skigrupper, håndballag, kreftforeninger, dyreforeninger, turlag, helselag og mange mange andre mottakere. Her bør det være noe for enhver smak!

Ønsker du å undersøke nærmere, kan du søke etter grasrotmottakere her

Viken er det største fylket både i befolkningstall og i Grasrotandelen. I Viken er det generert over 55 millioner kroner i perioden 1. mai til 31. august 2022. I Vestland er det generert 34 millioner kroner deretter følger Trøndelag med 23 millioner kroner.  

Topp 3 grasrotmottakere:

  1. Foreningen for omplassering av dyr kr: 1 400 263
  2. Vålerenga fotball kr: 1 285 850
  3. Barnekreftforeningen, Oslo og Akershus kr: 1 078 228

Hittil i år er det generert over 506 millioner kroner gjennom Grasrotandelen. Se komplett oversikt her

Per fylke hittil i år:

  Fylke  Sum
  Agder  25,8 millioner kroner 
  Innlandet  43,3 millioner kroner
  Møre og Romsdal  29,1 millioner kroner
  Nordland  34,1 millioner kroner
  Oslo  41,4 millioner kroner
  Rogaland  38 millioner kroner
  Troms og Finnmark  36,9 millioner kroner
  Trøndelag  45 millioner kroner
  Vestfold og Telemark    39,4 millioner kroner
  Vestland  66,5 millioner kroner
  Viken  106,5 millioner kroner  

 

            

Dette er Grasrotandelen

• Norsk Tipping gir hele sitt overskudd til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller muligheten til å bestemme hva deler av overskuddet skal gå til.  

• Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan du velge én som skal få sju prosent* av summen du spiller for. Det koster deg ingenting ekstra, men kan ha stor betydning for laget eller foreningen du velger. Det påvirker ikke din spillinnsats, vinnersjanse eller premie. 

• Det er stor bredde i lagene og foreningene - alle kan finne noe som står hjertet nært. Du kan når som helst endre grasrotmottaker.  

• I 2021 ble det generert 737 millioner kroner gjennom Grasrotandelen til over 30 000 grasrotmottakere. 

* Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er grasrotandelen 14 prosent av spillerinnsatsen etter fratrekk for gevinster. Dette beregnes hver dag, og fordeles til spillernes grasrotmottakere. Spillene fysiske Flax-lodd og Belago er ikke omfattet av Grasrotandelen. Flax spilles uregistrert og på Belago fordeles overskuddet via de lokale bingohallene.