selskapet

Stolt partner i gründerhuset Park

Tirsdag 29. mai ble teknologi- og gründerhuset Park åpnet i Hamar. Norsk Tipping er stolt partner.

Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnsson (video)Forfatterbilde Norsk TippingRoarJødahlPublisert:30. mai 2018Endret:24. januar 2023

Park er et hus der kraftfulle ressurser innenfor blant annet spillutvikling, spillutdanning, lokalt næringsliv og spydspisser innenfor AR- og VR-teknologi samles under samme tak. Grunntanken er å samle alle gode krefter fra mange miljøer. Målet er å skape et miljø og en arena der nye ideer oppstår, kunnskap spres og både nye og mer etablerte bedrifter kan se nye muligheter. Morgendagens arbeidsplasser kan mer enn gjerne skapes akkurat her.

HGC

Hamar har lenge hatt ord på seg for å være et kraftsenter innenfor spillutvikling, ikke bare fordi Norsk Tipping holder hus her. Hamar Game Collective – fellesskapet av små selskaper innenfor spillutvikling – har gjennom mange år vist seg å være et livskraftig og nyskapende miljø som setter spor etter seg. HGC har nå flyttet til Park med alle sine ni medlemsbedrifter.

Høgskolen og EON

Spillutdanningen ved Høgskolen i Innlandet samler spillinteresserte studenter fra hele landet, og nå flytter studenter og lærere inn i Park. Det gjør også høgskolens partner, EON Reality, som har etablert et imponerende showroom med det siste på teknologisiden i Park Hamar. EON Reality er en av verdens ledende aktører innenfor VR og AR og utvikler løsninger for industri- og utdanningsformål. Samarbeidet mellom høgskolen og EON har allerede materialisert seg gjennom en ettårig videreutdanning på spillstudiet, kalt EON School, der 23 studenter gjennomfører utdanningsprogrammet i VR/AR.

- For høgskolen representerer denne satsingen en mulighet til å sette oss i front nasjonalt og internasjonalt med hensyn til bruk av spill og AR-/VR-teknologi i undervisning og forskning, sa Morten Ørbeck, dekan ved avdeling for lærerutdanning og naturvitenskap ved åpningen.

MoCap

Et viktig verktøy i høgskolens arbeid, er det splitter nye Motion Capture-studioet som er på plass i huset. Studioet er Norges største og mest moderne og vil by både høgskolestudentene, spillutviklerne og andre partnere i Park nye muligheter. Det er Norsk Tipping og Hamar kommune som har sørget for finansieringen av MoCap- studioet.

- Jeg er sikker på at vi kan få stor nytte av dette, både som testlab for nye ideer, arena for rekruttering, intern kompetanseutvikling og inspirasjon til egen innovasjon, sier leder av Ny Forretning i Norsk Tipping, Jan Peder Strømslid. 

Jan Peder mener det er en selvfølge at Norsk Tipping som stor og teknologitung aktør må være med når et initiativ som Park stables på beina. – Det ligger et betydelig samfunnsansvar i dette, sier han.

HrU

Det er i første rekke Hamarregionen Utvikling (HrU) som har vært fødselshjelper for Park, og alle kommunene i HrU-samarbeidet hilste nyskapningen velkommen. Godordene til de som har gjort jobben, HrUs Berte Helgestad og hennes kolleger, satt løst da snoren ble klippet tirsdag.

- Vi har stor to på samarbeidet mellom akademia, studentene, næringsliv og offentlig sektor, og derfor er vi veldig fornøyd med at et bredt næringsliv har vært positive til å bli med som partnere, sa Berte Helgestad. 

Relaterte artikler