lottovinnerhistorie

Vi etterlyser nybakt Lotto-millionær

Lørdag var det Gull-trekning hos Norsk Tipping med ca 30 millioner i potten. To spillere vant drøyt ti millioner hver og ti spillere i et andelslag vant drøyt en million hver, men vant du? 

JUBEL: Programleder for Lotto, Reidar Buskenes jublet for 12 nye Lotto-millionærer etter Gull-trekningen lørdag 16 februar.Sverre Houmb / Norsk Tipping sverre houmb
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:14. februar 2019Endret:2. januar 2023

Gull-trekning er rett og slett en jackpot-trekning i Lotto, så da det ikke ble noen vinnere av syv rette forrige lørdag, den 9. februar, så spratt potten opp i drøyt 30 millioner på denne ukens trekning, den 16. februar. 

Andelslag

Det var tre vinnerrekker som ble trukket ut til hver å vinne førstepremie på 10.085.690 kroner. To av disse rekkene tilhørte to spillere, men den siste av de tre uttrukne vinnerrekkene tilhørte et andelslag bestående av ti spillere. De ti andelslagspillerne i som hadde levert til Gull-trekning vant dermed litt over en million hver. 

Andelsbank gir deg muligheten til å spille systemspill sammen med andre spillere. Les mer om hvordan det fungerer her.

Spill Lotto her!

1 Lotto-millionær tar ikke telefonen

Norsk Tipping forsøkte lørdag kveld å ta kontakt med samtlige vinnere. Søndag er det fortsatt en vinner som ennå ikke har besvart Telefonen fra Hamar. Har du et ubesvart anrop fra oss?

To spillere vant over ti millioner hver

 • Austrheim: 
  - Det var ikke verst! Det har jeg venta lenge på, flirte mannen som var fra Austrheim i Hordaland. Han hadde sjekket mobil-appen og visste at han hadde vunnet stort, men var litt opptatt da vi ringte. Hva han skulle bruke premien på visste han ikke, men mannen ble i hvert fall veldig glad. (Mannen ønsker å være anonym)

 • Larvik: Hehe! Jeg vet det allerede jeg, ser du. Vi er to kollegaer som er er veldig fornøyde akkurat nå. Kameraten min fra jobben og jeg har en avtale. Vi har spilt fire kuponger hver lørdag i to år, men denne uken kjøpte vi to ekstra Lotto-kuponger og vant på den ene, så nå har nå fem millioner hver. I kveld blir det rolig. Vi tenker litt på hva vi skal finne på videre  og er ganske slått ut, men har det veldig fint, sier mannen fra Larvik.(Mannen ønsker å være anonym)

Ti spillere vant over en million hver

 • Elverum:  - Det blir nok litt stille og rolig her i kveld, men premien går nok til reise og litt kos. Vi har jo ellers hatt bilen på verksted og fått en solid regning, så det var godt å få litt påfyll nå, sa en blid kvinne fra ei av Hedmarks vakreste bygder - Hernes, som altså vant en million i Gull-Lotto. Kvinnen ønsker å være anonym.

 • Sandefjord: - Jeg kan ikke fortelle deg hvor godt det er at de pengene kom inn. Nå kan det hende jeg skal ut og ta meg en øl,  sier Sandefjords-mannen og ler. Mannen ønsker å være anonym. 

 • Sarpsborg: - Å herregud, dette er jo helt utrolig. Jeg kjøpte denne kupongen når vi var på Hamar forrige helg  og så Sparta mot Storhamar i Dragons Cup, sier den hockey-interesserte kvinnen.

    - Nå har vi jo ordnet nytt bad på huset vårt som vi akkurat driver og pusser opp. Denne telefonen er jo sånn man drømmer om. Det gir jo uante muligheter og er jo helt fantastisk. Vi skal til London neste helg og da skal vi feire det, sier den glade kvinnen fra Sarpsborg. Kvinnen ville være anonym. 

 • Hamarøy: - Hvordan det smaker å bli millionær? Jo da, det er ikke verst det. Dette var veldig moro. Jeg har tippet Lotto i 30 år. Man kan vel ikke si at det var på tide, men lykken sto meg i hvert fall bi. Jeg har vært litt sjaber og sjuk de siste dagene så jeg tar det med ro og feirer innendørs med kona, sa den glade vinneren fra Hamarøy. Mannen ville være anonym. 

 • Vadsø: - Takk! Det var  veldig, veldig, veldig artig å høre. Det er helt utrolig. Feiring på byen blir det ikke, å gå utafør døra blir ikke aktuelt, for her er det full snøstorm. Jeg har hatt en drøm om å vinne og det er veldig artig når det skjer, sier mannen og ler godt. Mannen ville være anonym. 

 • Nes: - Det var ikke verst! Det har jeg venta lenge på, det var skikkelig moro sa en blid mann fra Nes. Han flirte godt da Norsk Tipping ringte. Mannen ville være anonym.

 • Frogn: - Det er jo helt fantastisk! Jeg har akkurat begynt å spille andelslag, og det var visst en god ide, forteller mannen da vi oppnådde kontakt søndag formiddag. Mannen ønsker å være anonym.

 • Ålesund: Mannen fra Ålesund var på hyttetur og tok ikke telefonen lørdag kveld. Søndag overrakte vi budskapet til en takknemlig mann fra Ålesund.

  - Oi, er det sant? Jeg har jo spilt Lotto siden det starta og har venta på denne telefonen. Tusen takk, sier mannen som ønsker å være anonym.

 • Oslo: En blid kar fra Oslo plukket opp Telefonen fra Hamar søndag formiddag. Mannen var på ferie i Thailand da vi endelig nådde den heldige vinneren.

  - Da blir det litt ekstra feriepenger, lo den nybakte Lotto-millionæren som ønsker å være anonym.

 • En mann som oppholder seg i utlandet: Vi har ikke oppnådd kontakt med vinneren.

  Saken oppdateres

Vinnerrekka denne kvelden var 10 - 15 - 16 - 19 - 21 - 23 - 27, og tilleggstallet ble 30

Vi gratulerer alle våre vinnere med Gull-trekning - gevinsten!

Spill Lotto her!

(Vinnersannsynlighet: ca. 1:5,4 mill per rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler