Gullkampen i Toppserien kan bli avgjort allerede nå

Serieleder Sandviken får besøk av serietoer Rosenborg.

LEDER MED ETT POENG: Sandviken har ett poengs forsprang på Rosenborg før møtet i Bergen lørdag.
Norsk Tipping
Publisert:13. august 2021Endret:3. januar 2023

Det er mange spennende kamper denne runden, men én kamp skiller seg virkelig ut. Serieleder Sandviken møter serietoer Rosenborg til gullkamp i Bergen. Denne kampen vises både direktesport.no og NRK 1.

Alle kampene vises som vanlig på direktesport.no

Toppserien på Oddsen.

Kampen om gullet

Sandviken – Rosenborg, Stemmemyren kunstgress

Rundens gigagtoppgjør. Serieleder Sandviken tar imot serietoer Rosenborg på Stemmemyren kunstgress. Blir gullkampen avgjort allerede nå?

Da lagene møttes tidligere i sesongen var det bergenserne som stakk av med seieren etter å ha brutt Rosenborgs rekke på 32 kamper uten tap. Maria Brochmann og Ingrid Spord scoret Sandvikens mål i den kampen.

Rosenborg tok seg fint videre fra cupen i midtuken. Trønderne knuste Byåsen 7-0. Sandviken på sin side fikk det tøffere mot Åsane, men vant 2-0, og befestet sin posisjon som storesøster i Bergen.

Forrige uke sa Sandviken-trener Alexander Straus til toppserien.no at gullet står mellom fire klubber, men hvem av dem som havner hvor er usikkert.

– De fire lagene kommer nok til å havne på de fire øverste plassene, men i hvilken rekkefølge er alt for tidlig å si.

– Alle ønsker til syvende og sist å bli best. Hvis vi kunne fått en medalje eller i beste fall kunne kjempet om gullet ville det betydd utrolig mye for oss.

Skulle Sandviken vinne denne kampen vil de ha en luke på fire poeng ned til Rosenborg. Det skal trønderne slite med å ta igjen. Skulle derimot Rosenborg vinne vil det være de som er serieleder i Toppserien etter denne runden. For Vålerenga og LSK Kvinner, som jakter like bak, vil uavgjort være det beste resultatet.

Sandviken har rapportert på sine Facebooksider at stadion nesten er utsolgt.

Storoppgjøret har kampstart klokken 16.00 lørdag ettermiddag. 

Spennende og åpent oppgjør

Avaldsnes – Vålerenga, Avaldsnes Idrettsenter

Lørdagens hjemmelag har endelig begynt å finne formen. Etter å ha slått Klepp to ganger på rappen har rogalendingene klatret til femteplass på tabellen. Det er nok den posisjonen Avaldsnes ønsker å ha når sesongen er over også.

Hver kamp Vålerenga spiller om dagen regnes som en cupfinale. Oslo-klubben har ikke råd til å tape poeng i kamper som denne. I tillegg møtes Sandviken og Rosenborg denne runden, og minst ett av de lagene vil tape poeng. Da har fjorårets seriemester muligheten til å knappe innpå dersom de skulle vinne.

Men mot et Avaldsnes-lag i form vil de få det tøft. Hjemmelaget har spillere som Karina Sævik, Andrea Norheim og Olaug Tvedten i rekkene. Alle disse tre har potensialet til å bli matchvinner.

Da lagene møttes i serieåpningen ble det spinnvilt. Vålerenga vant til slutt 5-3 i det som til nå kanskje har vært sesongens morsomste kamp.

Kampstart på Karmøy er klokken 15.00 lørdag.

Hjemmelaget må ha tre poeng

LSK Kvinner -Klepp, LSK-hallen

LSK Kvinner overbeviste stort i midtuken da de slo Kongsvinger 9-0 i cupen. I den kampen scoret både Camilla Linberg og Thea Kyvåg hattrick. I tillegg debuterte Thiril Erichsen, Sara Bræk og Mille Nordlie i den gule drakta.

Klepp vant endelig en fotballkamp igjen da de slo Viking i cupen. Laget fra Jæren hadde før det oppgjøret tapt åtte kamper på rad. Grønntrøyene er på desperat poengjakt og står i fare for å rykke ned denne sesongen. For øyeblikket ligger laget på nedrykkskvalifisering og har bare ett poeng ned til Stabæk som ligger nederst.

Da passer det dårlig å møte et LSK Kvinner-lag som virkelig har funnet målformen. I likhet med Vålerenga må også LSK Kvinner ta tre poeng i kamper som dette om gullhåpet skal leve.

Kampstart i LSK-hallen er klokken 15.00 lørdag. 

Tett og jevnt?

Lyn – Arna-Bjørnar, Kringsjå kunstgress

Dette er en kamp mellom de to lagene som gjorde det vanskeligst for seg selv i cupens 2. runde. Lyn røk på et pinlig 4-1-tap mot AaFK Fortuna, mens Arna-Bjørnar trengte 70 minutter på å få hull på byllen mot Fyllingsdalen.

I forrige serierunde leverte begge lagene gode forestillinger mot topplag. Arna-Bjørnar scoret tre mot LSK Kvinner, men slapp inn fire mål. Dermed endte det til slutt med et bittert tapt. Lyn på sin side holdt godt følge med serieleder Sandviken i 90 minutter, men tapte kampen på overtid da bortelaget scoret på straffe.

Da lagene møttes i siste kamp før sommerferien vant Arna-Bjørnar 3-1.

Kampstart i Oslo er klokken 15.00 lørdag ettermiddag.

Viktig kamp i bunnen

Stabæk – Kolbotn, Nadderud stadion

I denne kampen står det mye på spill. Stabæk ligger helt sist i Toppserien, mens Kolbotn ligger på sjuendeplass – fire poeng foran Stabæk.

Begge lag har spilt godt i flere kamper denne sesongen, men har fått litt for dårlig betalt poengmessig.

Da lagene møttes tidligere i sesongen vant Stabæk 2-1. Det er også den eneste seieren bæringene har denne sesongen.

Kampstart på Nadderud er klokken 14.00 søndag ettermiddag. 


Relaterte artikler