lottovinnerhistorie

Gulltrekning Lotto: Tre vant 9,8 millioner hver

Tre heldige spillere vant over 9,8 millioner hver i lørdagens Gulltrekning i Lotto.- Å halleluja! Det er fantastisk, utbrøt Ellen Gimmestad fra Sandnes som fikk avbrutt julebaksten med beskjed om at hun var blitt Lotto-millionær.

LOTTO: Med tre heldige nye Lotto-millionærer som hver vant over 9,8 millioner, var det mye å glede seg over for programleder Ingeborg MyhreNorsk TippingSverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:8. desember 2018Endret:2. januar 2023

Lørdag 01. desember klarte ingen å prikke inn sju rette tall i Lotto, så det var duket for Gulltrekning lørdag 08. desember.

Med 29,5 millioner kroner i førstepremiepotten - over dobbelt så mye som i en ordinær Lotto-pott - var det knyttet stor spenning til denne kvelden blant de som er glade i Lotto. 

Tre heldige Lotto-spillere vant over 9,8  millioner hver i kveld: 

Sandnes

- Hei, jeg driver og bager kager ser du, så det er litt vanskelig å ta telefonen, sa Ellen Gimmestad fra Sandnes. 9,8 -millionervinneren hadde allerede pyntet treet og pakket inn gaver, så julen var godt forberedt, men forberedt på nesten ti millioner i Lottogevinst, det var hun ikke. 

- Nei! Nei! Nei! Å halleluja. Det er fantastisk! Du vet, man sitter og leser om vinnere og leverer Lotto uke etter uke og blir kjempeglad av fire rette, og så skjer dette, sier hun og ler. 

- Å herlighet, det var jo trist at mannen min ikke er her så jeg kan feire med ham. Jeg får heller stikke over til naboene imens, sier hun.  Den blide 50-åringen fra Sandnes ble veldig glad. 

- Tenk at dette skjedde meg, det er jo helt fantastisk så tusen takk. For en jobb du har, det må være en takknemlig jobb. Du har vel aldri noen sure kunder du, spør hun og ler godt.  

[Artikkelforfatteren bekrefter at når vinnerne forstår at man faktisk ringer fra Norsk Tipping, så pleier samtalene å blir riktig så hyggelige] . 


Drammen

En blid og feststemt mann i femtiårene fra Drammen var også en av de heldige. Han var på fest, og ble lett sjokkert.

- Har jeg vinni 9, 8 millioner? Å fy fader! Oioioi! Jeg har ikke tenkt på den kupongen engang, jeg, sier mannen som ble dratt ut fra festen og inn i statusen som Lotto-millionær.

- Nå trodde jeg først det var P4 som ringte en tulletelefon. Jeg er helt i sjokkk jeg nå, fy fader. Dette er helt rått, sier mannen som ikke klarte å holde seg for lykkelig latter. 

- Jeg klarer ikke å ta det inn over meg. Akkurat nå er det bare en følelse av glede. Dette var ganske sprøtt, sier mannen som sier at han kommer til å legge litt ekstra under treet til familien i år. 

- Barna mine får nok en liten julepresang, og jeg og fruen drar på ferie nå på vinteren, så det blir en ekstra fin ferietur, sier mannen som kjøpte fem-ukers kupongen han vant på hos Coop Prix Åssiden i Drammen, og ønsker å være anonym. 

Bærum 

- Kødder du? Dette må jeg nesten logge inn for å sjekke, dette er jo helt sykt i så fall. Hold linja her! [stillhet]...Skal vi se... Her er det en  kupong jeg vant femti på ja, og ... Oi dæven! Hahaha! Oi dæven! Det er helt sykt, det, sier den blide bæringen, som plutselig fikk se med egne øyne at han hadde vunnet over 9,8 millioner kroner i Lotto. 

- Dette er big time change, altså... WOW! Dette har jeg tenkt på mange ganger, men det er altså helt sykt, sier han og ler godt. 

- Dette var gøy, nå blir det bil på sønnen min, det gleder jeg meg til å gi ham, og i kveld skal jeg bare feire. Nå skal jeg åpne den tjue år gamle whiskyen jeg kjøpte på en jobbreise, sier den fornøyde bæringen som ønsker å være anonym.

 

Nye muligheter på lørdag

Neste uke er det igjen Lotto-trekning med ca. 14 millioner i førstepremiepotten.

(Vinnersannsynligheten for 7rette er 1:5,4 millioner pr. rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler