lottovinnerhistorie

Gulltrekning Lotto: Fire vant over 7,6 millioner hver

Det var fire heldige spillere som vant over 7,6 millioner hver i lørdagens Gulltrekning i Lotto.

LOTTO: Med fire heldige nye Lotto-millionærer som hver vant over 7,6 millioner, var det mye å feire for programleder Reidar Buskenes.sverre houmb
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:13. oktober 2018Endret:2. januar 2023

Lørdag 06. oktober klarte ingen klarer å prikke inn de sju rette tallene i Lotto. Dermed var det klart for Gulltrekning i Lotto denne lørdagen 13. oktober. Med nesten 30 millioner kroner - over dobbelt så mye som i en ordinær Lotto-pott, ble det stor stemning og masse spenning denne kvelden. 

Fire heldige Lotto-spillere vant over 7,6 millioner hver;

Fart i Finnmark

- Å i hel**te, sier unggutten fra Sør-Varanger da han får beskjed om at han har blitt millionær. Så blir han stille i noen sekunder. 

- Jaha! Det var jo en hyggelig melding å få. Da får jeg feire på byen i kveld. Det blir en rolig tur ut med noen kompiser, så det passer jo bra, sier mannen i tyveårene som skal spandere på seg ny bil -  en Audi RS6. Han hadde kjøpt sitt spill hos Coop Prix Bjørnevatn i Finnmark, og som ønsker å være anonym. 

Hett i Harstad

- Jeg ble jo tungpustet her, sier kvinnen fra Harstad og ler. Hun hadde planlagt litt pizza og rødvin til kvelds alene, så det blir alenefeiring i Harstad i kveld.

- Det meste jeg har vunnet tidligere er 6000 kroner og den gevinsten delte jeg med noen andre. Jeg har ofte fantasert om hva jeg skulle finne på hvis noe slik skjedde men nå er det helt tomt her, sier kvinnen som kjente resultatet når vi ringte.
-Jeg visste at jeg hadde vunnet. Det er ikke alltid jeg sjekker med i dag gjorde jeg det og da vinnerrekka svarte til min rekke nummer tre så trodde jeg knapt mine egne øyne. Nå skal jeg sende bildet av den til søstrene mine og høre på reaksjonene deres, sier damen fra Harstad i Troms, og som ønsker å være anonym. 

Sterkt i Sogndal

Jeg så når du ringte første gangen. Jeg kjente igjen nummeret, men da sviktet nervene, så jeg gikk inn på nettsida og sjekket, og nå har jeg høy puls, sier damen på klingende sogning. - Nå sitter jeg med mannen min og familien og ser på TV, så det blir rolig feiring, men jeg skal ta noen apehyl ute på gulvet etter at jeg har snakket med deg, sier hun og ler. 
- Vi er glade i å reise, og barna driver og skal etablere seg så dette skal vi kose oss med alle sammen sier damen fra Sogndal i Sogn og Fjordane, og som ønsker å være anonym.  

Kaffe i Kongsberg

- Jeg har vært ute en tur og ble med en venninne hjem på kaffe og da så at du hadde ringt, sa kvinnen fra Kongsberg i Buskerud.

-  Jeg har alltid drømt om å bygge eget hus og at det skal være arkitekttegnet. Jeg blir jo nesten skjelven og jeg tror jo ikke at det skjer meg dette her, men det gjør det jo, sier kvinnen som ønsker å være anonym. 

Nye muligheter på lørdag

I 2017 var det tre Gulltrekninger i løpet av tre måneder. 20. mai, 10. juni og 12. august var det dobbel førstepremiepott i Lotto og i løpet av hver trekning sikret tre personer seg over 9 millioner kroner hver.

Neste uke er det igjen Lotto-trekning med ca. 14 millioner i førstepremiepotten.

(Vinnersannsynligheten for 7 rette er 1:5,4 millioner pr. rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler