lottovinnerhistorie

Gulltrekning: Seks spillere delte over 31 Lotto-millioner

Seks heldige Lotto-spillere vant over 5,3 millioner hver, i lørdagens Gulltrekning. 

GULL: Dette var vinnerrekka i 30. januar som ga seks heldige spillere over 5,3 millioner hver.Sverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:30. januar 2021Endret:2. januar 2023

Når det er jackpot i Lotto, kaller vi det Gulltrekning, og den gikk sist av stabelen lørdag 2. januar. En måned senere - 30. januar - var det altså dags igjen. 

Her er den nye Lotto-filmen (artikkelen fortsetter under videoen).

VERDAL ELLER HVERDAG? Otto er litt forvirret i den nye Lotto-filmen. Lørdag 30. januar fikk vi ingen vinnere fra Verdal, men likevel: To trøndere prikket inn sju rette, blant annet en spiller fra Levanger - et kvarters kjøring fra nettopp Verdal. 

Seks heldige vinnere

Seks heldige Lotto-spillere delte altså en premie på over 31 millioner kroner, og vant 5 295 660 kroner hver. 

Kvinne fra Moss

- Tuller du? Er det mulig? Å herregud! Tusen takk! Å herregud, dette er så vilt, sier den sjokkerte og blide kvinnen fra Moss som hadde tatt turen ut i naturen.

- Jeg sitter på hytta og er i lockdown, så her skal det feires. Jeg har mange ganger tenkt at det ville være så godt å vinne en del penger. Jeg har jo noen drømmer, og en av de er at jeg skal kjøpe badstu og boblebad til en god venninne så hun kan ha de på hytta, sier Mossejenta som ønsker å være anonym.

Mann fra Oslo

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg har nå vunnet på de samme rekkene jeg alltid har spilt. Jeg arvet de fra min avdøde bestefar og jeg tror han spilte de hele livet så lenge han spilte Lotto, og jeg spiller de fortsatt, sier han stille.

- Det er jo helt, helt utrolig dette. Vi har mange gode minner knyttet til bestefar, og noen av disse er faktisk gjennom sport og spill, sier den overraskede vinneren fra Oslo som ønsker å være anonym.

Mann fra Randaberg

- Å dra te sies! Det sku´hjelpa på! 5,3 mill? Akkurat ja, det passet jo midt i blinken sier en fornøyd mann fra Randaberg i Rogaland.

- Jeg har drømt om dette i lange tider. Jeg har levert faste rekker, men ga de jeg opp for en tid tilbake, og den siste tiden har jeg levert tilfeldige Lotto-rekker på en-ukerskuponger.

- I disse tider er et ikke så mye man kan foreta seg, men jeg må sørge for å få meg en god ferie når grensene åpner opp igjen etter koronaen, sier mannen fra Randaberg som ønsker å være anonym

Mann fra Asker

- Er det sant? Jeg blir helt satt ut nå, sier en mann fra Asker som tok til tårene når han fikk beskjed om at han hadde vunnet ca. 5, 3 millioner kroner.

- Dette kommer veldig godt med. Vi skal hjelpe barna våre så godt vi evner nå, sier en rørt vinner fra Asker, som ønsker å være anonym

Mann fra Trondheim

- Du verden!  For en flaks! For en kveld! Vi må vel kanskje sprette en boks øl og feire litt, sier trønderen og ler.

- For en telefon å få på en lørdags kveld. Det er nesten ikke til tro.

- Jeg må nok fortsette å levere Lotto. Jeg har egentlig ikke sett på dette som oppnåelig noen gang. Det har bare vært en helt, helt vill drøm. Jeg har veldig lyst til å reise når korona-pandemien roer seg, sier mannen som ønsker å være anonym

Mann fra Levanger

Lørdag kveld ringte telefonen ut flere ganger hos vinneren fra Levanger men søndag formiddag tok han telefonen: 

- Ja, hei ja! Jeg registrerte at det var noe lyd i telefonen min sent i går kveld og da så at noen hadde ringt flere ganger. Jeg sjekket nummeret og så at det var Norsk Tipping og da måtte jeg inn og sjekke spillappen, sier en blid mann fra Levanger. Han har ikke slitt med nattesøvnen etter å ha blitt Lotto-millionær. 

- Jeg har sovet godt, men jeg våknet tidlig. Det har nok vært mange tanker som har svirret rundt i underbevisstheten, sier den blide vinneren som så vidt har tenkt på hva han har lyst til å realisere med millionpremien.

- Jeg må desverre vente på en skikkelig ferie slik som situasjonen er nå. Men jeg skal kjøpe meg ny bolig. Den jeg har nå eier i all hovedsak banken, sier trønderen som har kost seg med tankene om at han har vunnet over 5 millioner i Lotto. 

- Det var en gledelig overraskelse og vanskelig å ta innover seg. Så fort jeg ble klar over at jeg hadde vunnet dukket det opp mange spørsmål jeg aldri har stilt meg før. Det er vel det som kalles et luksusproblem, sier han og humrer.

- Det å vinne en slik sum gjør i hvert fall ting lettere, men jeg tror ikke det gjør livet mitt annerledes. I hvert fall ikke med det første, sier den glade vinneren fra Levanger som ønsker å være anonym. 


Vi gratulerer alle våre vinnere

Dette var kveldens Lotto-tall:

7 - 8 - 15 - 16 - 21 - 29 - 34

Tilleggstallet: 31

Hva er Gulltrekning?

Hvis ingen har syv rette i en Lotto-trekning overføres premiepotten til neste ukes trekning, som da betegnes som Gulltrekning. I en Gulltrekning blir potten derfor ca. dobbelt så stor som ved en vanlig Lotto-trekning.

Lørdag 6. februar er det klart for ny vanlig Lotto-trekning, da med ca. 14 millioner i premiepotten. 


Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler