lottovinnerhistoriefremside

Gulltrekning i Lotto: Endelig fikk vi tak i «savnet» Lotto-millionær

Ikke mindre enn sju Lotto-spillere hadde alle sju rette under lørdagens Gulltrekning i Lotto. De kan glede seg over en premie på 4,6 millioner kroner hver. Tirsdag 16. april fikk vi endelig snakket med den siste «savnede» Lotto-millionæren.

SJU PÅ RAD: Dette var Lotto-rekka som sørget for sju nye Lotto-millionærer.Foto: Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:13. april 2024Endret:16. april 2024

Lørdagens Gulltrekning endte med sju rykende ferske Lotto-millionærer. De delte premiepotten på over 32 millioner kroner og endte dermed med en Lotto-premie på over 4,6 millioner kroner hver.

Dette er de heldige:

 • Mann 33 år bosatt i utlandet

 • Mann 30 år fra Indre Østfold i Østfold

 • Mann i 40-årene fra Birkenes i Agder

 • Mann 58 år fra Oslo

 • Kvinne i 60-årene fra Vestland

 • Mann i 60-årene fra Alta i Finnmark

 • Kvinne i 70-årene fra Oslo

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Satt på toget da han oppdaget 4,6 mill. ekstra på konto

Tirsdag 16. april fikk vi endelig snakket med den siste «savnede» Lotto-millionæren fra lørdag. 33-åringen er bosatt i utlandet og svarte ikke på sitt norske nummer da Norsk Tipping forsøkte å få tak i ham. Tirsdag var det han selv som kontaktet oss etter å ha oppdaget at bankkontoen hadde vokst betydelig siden sist.

– Jeg satt på toget på vei til jobb og skulle bare sjekke om jeg hadde nok penger på den norske kontoen til regningen fra Lånekassen.

Der var det plutselig mer enn nok, for å si det sånn – 4,6 millioner kroner mer enn sist han sjekket.

– Jeg måtte skru av podkasten jeg hørte på for å tenke bedre. Jeg trodde det var en feil, at kontonummeret mitt var sagt opp og at noen andre hadde det, ler den meget ferske Lotto-millionæren, som ønsker å være anonym.

Han ringte dermed til Norsk Tipping og fikk beskjed om at vi ville ringe tilbake. I mellomtiden ventet arbeidsoppgavene på jobb.

– Jeg satt egentlig bare og ristet. Det var helt surrealistisk, humrer 33-åringen, som hadde holdt nyheten for seg selv.

– Jeg ønsker å fortelle det til samboeren hjemme først. Og så trenger jeg å tenke litt over hvordan ting blir – la det synke inn litt hos meg selv først.

Mannen hadde kjøpt en femukers Lotto-kupong sist han var på besøk i Norge.

– Jeg kan like å drømme litt om hva jeg skulle gjort dersom jeg vant i Lotto – søke på Finn og se på hus, for eksempel, forteller vinneren.

Premien skulle han likevel bruke fornuftig.

– Jeg synes at jeg alltid har vært god til å spare. Jeg tenker i første omgang å betale ned på boliglån og Lånekassen. Så drømmer jeg litt om en ny bil. Den trenger ikke være dyr og «fancy», men liten og praktisk.

Det virket lite sannsynlig at den ferske Lotto-millionæren kom til å ta av med pengebruken på noen som helst måte.

– Jeg kjøpte fortsatt den billigste osten på vei til jobb i dag, humrer han.

– Kanskje jeg skal dra litt tidligere hjem fra jobb i dag? Jeg gleder meg til å komme hjem og fortelle samboeren. Nå kan vi unne oss sushi til middag, avslutter 33-åringen fornøyd.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt hos Kiwi Frognerveien.

Grunnen til at vi ønsker å snakke med vinnerne er at vi vil sørge for at de er klare over premien, dele våre gratulasjoner, samt få delt nødvendig praktisk informasjon vedrørende konto og utbetaling av premien. I tilfeller med større premier tilbyr vi også økonomisk og juridisk veiledning via vår samarbeidspartner på området, Advokatfirmaet Dehn.

Full feiring i stua

På tredje oppringning svarte endelig den 30 år gamle Lotto-millionæren fra Indre Østfold. I mellomtiden hadde han oppdaget ubesvarte anrop fra Norsk Tipping og selv gått inn i mobilappen – bare for å få bekreftet at han var blitt 4,6 millioner kroner rikere.

– Det er helt fantastisk og veldig deilig. Jeg har ventet på en endelig bekreftelse fra deg, og er egentlig helt i sjokk, ler den glade 30-åringen, som ønsker å være anonym.

Samboeren hadde brukt tiden til å ringe rundt til familie, så på tidspunktet hvor Norsk Tipping fikk kontakt med vinneren var stua full.

– Ja, nå er det full feiring her, men jeg har ikke turt å slippe jubelen løs ennå – før nå, sier mannen lettet.

– Nå skal vi nedbetale litt gjeld og kjøpe nyere og tryggere bil for familien. Også skal vi bygge ut terrassen, avslutter østfoldingen fornøyd.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

I sjokk

Mannen i 40-årene fra Birkenes var hjemme med familien da Norsk Tipping ringte.

– Jaha ... Det var jo litt rart. Nå ble jeg litt paff her, svarer den lettere sjokkerte Lotto-millionæren som reagerte med å bli – ja, litt paff.

– Jeg har en femukers-kupong som ruller og går, men jeg følger ikke med på noen ting, forklarer vinneren, som ønsker å være anonym.

Hva han skal bruke premien på trengte han litt mer tid til å tenke over.

– Jeg har ikke peiling. Men jeg finner nok på noe, avslutter han fortsatt lettere sjokkert.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt hos Nærbutikken Engesland.

– På mandag skal jeg ringe banken og be dem glemme det lånet

– Ja, jeg regna med det, svarer oslomannen lurt da Norsk Tipping presenterer seg.

– Jeg sjekket i mobilappen for to sekunder siden.

58-åringen hadde nettopp satt på «Kompani Lauritzen» på tv og var i ferd med å ordne seg middag før han bestemte seg for å sjekke Lotto-resultatene på mobilen. Dermed måtte både middagen og Lauritzen vente.

På spørsmål om hvordan det føltes å være Lotto-millionær, svarer vinneren begeistret:

– Jo, tusen hjertelig takk. Dette var akkurat det jeg trengte nå. Vi skal flytte inn i en ny bolig og har ordnet med mellomfinansiering, men den kan vi blåse i nå. På mandag skal jeg ringe banken og be dem glemme det lånet.

Selv om han nå var Lotto-millionær hadde han ingen planer om å slutte å spille Lotto.

– Jeg har hatt den kupongen i så mange år nå, og jeg har ikke tenkt til å gi meg nå, ler oslomannen, som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ny traktor

– Jeg sitter hjemme og ser på «Klassequizen» sammen med broren min, svarer kvinnen fra Vestland. Hun hadde sett Lotto-trekningen men ikke fått med seg at hun var en av de nye millionærene.

– Det er jo kjempeflott! Dette blir en fin kveld, jubler hun da Norsk Tipping avslører milliongevinsten.

– Vi satt og snakket om hvor flott det hadde vært å vinne en slik gevinst, humrer kvinnen, som ønsker å være anonym.

– Broren min vant tretti kroner i Joker i kveld.

På spørsmål om hva hun kunne tenke seg å bruke premien på, svarer hun spøkefullt:

– Jeg må ha nytt dieselfilter til traktoren, men nå kan jeg vel heller gå for ny traktor. Det blir nok litt oppgradering av huset og leie av håndverkere som kan gjøre arbeid man kvier seg til å gjøre selv. Ellers vil jeg dele med barn og barnebarn.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt hos Spar Aurland.

Dobbel feiring

Mannen i 60-årene fra Alta var på hytta da han fikk Telefonen fra Hamar. Han brøt ut i latter da Norsk Tipping avslørte Lotto-premien.

– Tusen takk! Det var jo en meget hyggelig overraskelse, sier han omsider.

– Jeg skal feire en bursdag med venner borte på nabohytta, så da blir det dobbeltfeiring nå.

Altaværingen, som ønsker å være anonym, kunne allerede avsløre et par premieplaner.

– Jeg har barnebarn som skal få tilgodesett noe. Ellers skal jeg reise en god del, blant annet på cruise.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Skeptisk til million-beskjeden

Lotto-vinneren fra Oslo hadde sett Lotto-trekningen, men var ikke klar over at hun var en av de sju heldige.

Det tok litt tid å overbevise henne om at Telefonen fra Hamar ikke var en «tulle-telefon», men etter hvert ble hun litt mer på glid.

– Jeg pleier egentlig ikke å ta ukjente telefoner. Jeg får gå inn i mobilappen og sjekke etterpå, svarer oslokvinnen, som ønsker å være anonym.

Premien skal hun å dele med barna.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer alle de nye Lotto-millionærene!

Lotto
13. april 2024
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Ca. 14 mill.

Lørdag 20. april er det klart for ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Leverer du en kupong innen klokka 18 samme kveld, har du et lodd med i Lotto-hatten.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler