lottovinnerhistorie

Vant 33 mill. i Lotto - se video av vinnersamtalen!

Én usedvanlig heldig kvinne stakk av med hele 1. premiepotten på nøyaktig 33 315 565 kroner. Norsk Tipping har snakket med den mildt sagt sjokkerte vinneren.

Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:26. juni 2021Endret:3. januar 2023

Hvem skulle trodd? Lørdag 26. juni endte opp som alt annet enn en vanlig kveld i Lotto-universet. Mange hadde nok allerede huket av dagen med Supertrekning i kalenderen, og da ingen hadde alle sju rette forrige lørdag endte man i tillegg opp med Gulltrekning på samme dag.

Bare for å toppe det hele, endte 1. premiepotten på over 33 millioner kroner opp hos en og samme spiller. En kvinne fra Lindesnes kan etter lørdagens trekning med rette kalle seg Lotto-millionær. 

– Det villeste jeg noen gang har hørt

Kvinnen fra Lindesnes var uvitende om den store gevinsten hun nettopp hadde vunnet da Norsk Tipping tok kontakt lørdag kveld.

– Vi har ikke sett Lotto-trekningen for vi er på hytta, forklarer hun.

Etter å ha holdt både kvinnen og mannen hennes litt på pinebenken, røper vi endelig den store nyheten.

– Hæ? Du tuller med meg? Det går ikke an? Det går ikke an? gjentar den sjokkerte vinneren. I bakgrunnen er mannen like forvirret.

– Det er jo bare helt sykt, kommenterer han.

– Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer, jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, ler den ferske Lotto-millionæren, som ønsker å være anonym.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Feirer med fotballkamp og is

På spørsmål om hva paret tenker å bruke alle pengene på, svarer mannen:

– Vi har det veldig godt som vi har det, men nå kan vi realisere noen drømmer etter hvert. Vi hadde i grunnen vært fornøyd om vi vant 5 000 kroner. Det er bra vi har flere barn og barnebarn å dele med.

– Det blir vel ny elbil på meg da, sier kvinnen lattermildt.

Blir det litt feiring i kveld da? Det er jo ikke hver dag man vinner 33 millioner kroner i Lotto?

– Vi får gå ned på butikken og kjøpe noe godt etterpå. Vi må bare lande litt først, jeg er fortsatt helt skjelven, humrer storvinneren mens mannen foreslår å feire med fotballkamp og is.

Vinnerkupongen hadde kvinnen kjøpt på mobil samme dag. 

Norsk Tipping gratulerer den utrolig heldige Lotto-vinneren! 

Dyrebare Lotto-tall

Dette er tallene som ble trukket ut av Lotto-maskina siste lørdag i juni:

 1 - 6 - 15 - 19 - 28 - 31 - 32

Tilleggstall: 24

Lørdag = Lotto

For de som ikke er kjent med begrepet Gulltrekning: når ingen har sju rette, overføres 1. premiepotten til neste ukes Lotto-trekning. Da dobles potten, og trekningen kalles dermed Gulltrekning. 

Lørdag 3. juli er det igjen klart for Lotto, som da blir en trekning slik vi er vant til med ca. 14 millioner kroner i 1. premiepotten. Spiller man før lørdag kl. 18.00 har man et lodd i Lotto-hatten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler