lottovinnerhistorie

Lotto Gulltrekning: Fem vant seks millioner hver

Lørdagens Gulltrekning hos Norsk Tipping med over 30 millioner i potten ga fem heldige Lotto-spillere over seks millioner hver i premie. Les om vinnerne her. 

VINNERLYKKE: Ingeborg Myhre gledet seg sammen med kveldens fem storvinnere i Lotto Gulltrekning.
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:30. mars 2019Endret:2. januar 2023

Gulltrekning er rett og slett en jackpot-trekning i Lotto, så da det ikke ble noen vinnere av syv rette forrige lørdag - 23.mars - spratt potten opp i drøyt 30 millioner til denne ukens trekning på den 30. mars. 

Fem spillere delte i kveld potten på over 30 millioner kroner og vant 6.077.430 kroner hver. 

 • Stavanger: - Er det mulig? Er dette sant? Jeg får sjokk her, hjelpe meg. Jeg kan bare si tusen takk, jeg kan ikke si noe mer, sa den lykkelige vinneren fra Stavanger som vant 6.077.430 kroner.

  - Vi har en haug med barnebarn og oldebarn som kan få litt av den store premien. Vi er så glade og skjelvne at vi nesten ikke kan stå oppreist her, sier den nybakte millionæren fra Stavanger avslutningsvis. Vinneren ønsker å være anonym. 

 • Sigdal: - Er dette tull?

    Nei, det var ikke tull. Det var telefonen fra Hamar, så den nybakte millionæren fra Sigdal ble raskt overbevist og glad.

  - Det er en familiekupong, og den har gått siden Lotto startet. Tidligere har vi hatt 6 rette og noen småpremier, men ikke noen slik premie. Det blir litt deling mellom familiemedlemmer nå, sier han.

  - Dette kom tvert på meg gitt, jeg hadde ikke sett det for meg. Jeg har bare levert kupongen og ikke tenkte så mye mere på det. Jeg lovet en gang kona mi at jeg skulle levere den fast som en familiekupong og da ble det slik, sa den overraskende vinneren fra Sigdal. Vinneren ønsker å være anonym. 

 • Skien: - 6 millioner og 77 tusen? WÆÆÆÆÆH! Er dette sant!? Den lykkelige vinneren fra Skien hadde fest på hytta og krevde prompte litt reaksjoner fra festen.

  - Kan dere juble litt her, hoiet hun og jubelropene fra festdeltakerne ville ingen ende ta.

  - Dette er det beste som har skjedd meg siden noengang. Det kommer til å ta helt av her nå, sier hun og ler. Vinneren ønsker å være anonym. 

 • Beiarn: - Hæh! Stilig! Vi har lyst på ny bil og å gjøre litt med huset, så over seks millioner kommer godt med. Nå skal jeg informere kona. Det blir nok greit å sprette en prosecco nå ja, sa den glade vinneren fra Beiarn, som alltid har drømt om å vinne. 

  - Du knep meg midt i kveldsstellet her, så det ble også minneverdig. Vi har aldri vunnet stort før, men drømmmen har vært der hele tiden, og vi kunne ikke timet det bedre, sier den fornøyde seks-millionervinneren fra Beiarn og ler fornøyd. Vinneren ønsker å være anonym. 

  Mannen fra Beiarn hadde spilt system og dermed vant han også 21 stk. 3.-premier, 63 stk. 4.-premier og 35 stk. 5.-premier. Totalt vant mannen 6.163.635 kroner. 

 • Sørreisa:  -Jeg så dere hadde ringt i går litt utpå kvelden, så var jeg inne og sjekket, det var ikke til å tro. Jeg måtte bare sette meg, jeg har fortsatt ikke ord, sier mannen fra Sørreisa som fortsatt var i gledessjokk da vi fikk tak i ham på søndag.

  - Jeg er ikke så mye til å feire ,men jeg skal bruke litt på bil og hus. Det blir fint, sier mannen fra Sørreisa, som ønsker å være anonym. 

Vinnerrekka denne kvelden var 1 - 5 - 10 - 19 - 21 - 27 - 30 , og tilleggstallet ble 6

Vi gratulerer alle våre vinnere med Gulltrekning-gevinsten!

Spill Lotto her!

(Vinnersannsynlighet: ca. 1:5,4 mill per rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler