flax

Hadde 1 million kroner i lommeboka i tre dager

- Jeg trodde ikke jeg så riktig da jeg skrapte loddet, sier en kvinne fra Gjøvik.

VENTET: Gjøvik-kvinnen måtte få mannen til å sjekke om hun så riktig flere ganger før hun trodde på at hun var millionær. Så oppbevarte hun loddet i lommeboka i tre dager før hun gikk til butikken.Illustrasjon: Elise Monsbakken Solås
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:15. mai 2018Endret:2. januar 2023

Hadde turt å oppbevare 1 million kroner i lommeboka i tre dager?

Nettopp det gjorde en kvinne fra Gjøvik da hun opplevde det alle som kjøper Flax-lodd drømmer om. Hun skrapte fram tre like symboler og ble millionær! Deretter ventet hun med å gå på Kiwi Gjøvik for å heve premien til mandagen etter.

- På fredag satt mannen min og jeg og skrapte et Flax-lodd hver. Det hender jo ofte at det dukker opp to millionsymboler, men så plutselig dukket det opp ett til. Jeg var ikke sikker på om jeg så riktig og måtte sjekke mange ganger, forteller kvinnen og fortsetter:

- Så sa jeg til mannen min at han måtte sjekke også, fordi jeg ble så usikker på om jeg så riktig. Jeg ble helt skjelven, jeg, sier kvinnen.

Og mannen kunne bekrefte at – jo, hun hadde sett riktig.

- Vi er ganske rolige av oss og tok ikke helt av, selv om vi ble veldig glade. Utover kvelden ba jeg mannen min sjekke loddet igjen og igjen – i tilfelle vi hadde blingset. Til slutt sa mannen min at: «Nå må du gi deg. Det står jo her, svart på hvitt.» 

Så oppbevarte ekteparet loddet i lommeboka hjemme i huset hele helga, uten frykt for at noe skulle skje loddet. Og da kvinnen endelig kom seg til kommisjonæren for å heve loddet, kunne hun virkelig tro på at det hele ikke var en drøm.

Vi gratulerer! 

Her kan du skrape Flax på nett!

(Vinnersjansen for toppremien i MillionFlax er 1:600 000.)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: (alle typer Flax-lodd): 17 151 963 (fysiske Flax lodd: 8 435 108, digitale Flax-lodd: 8 716 855)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2022 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 50 (31 millionutbetalinger fysisk Flax, 19 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2022: 50

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler