flaxvinnerhistorie

Hadde megaflaks i Mega MillionFlax: – Jeg er ufattelig glad og takknemlig

Etter en «skrapeøkt» på kvelden ble det en søvnløs natt for rogalendingen.

UVIRKELIG: Denne meldingen brakte et megabredt smil om munnen på mannen fra Rogaland. Foto: Shutterstock/skjermdump fra vinnerens mobil/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:3. april 2024

– Det er helt ufattelig, sier Sandnes-mannen da vi tar kontakt onsdag formiddag.

12 timer tidligere satt han med Norsk Tipping-appen foran seg, og prøvde lykken på Mega MillionFlax.

Tre ganger tre

– Man tenker jo at det er lite sannsynlig å vinne store premier, men samtidig kan det jo skje, sier mannen – som ønsker å være anonym.

Så var det altså nettopp det som skjedde ham: På spill nummer en dukket tre like summer opp. Og jammen var det ikke toppremien som åpenbarte seg på mobilskjermen. Dermed dukket følgende melding opp:

Gratulerer! Du vant 3 000 000 kroner.

(Saken fortsetter under bildet).

TRE LIKE OG TRE MILL: Sandnes-mannen skrapte fram toppremien tre ganger, og dermed kan han kalle seg millionær.Foto: Skjermdump fra vinnerens mobil

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Uvirkelig

Dagen derpå var det mange følelser i sving hos den ferske millionæren fra Sandnes.

– Jeg har ikke sovet særlig i natt. Det er veldig spesielt, og fortsatt litt uvirkelig. Samtidig er jeg ufattelig glad og takknemlig, sier vinneren.

Da Norsk Tipping snakket med ham, hadde han fortsatt ikke fortalt om premien til noen. Men etter hvert skulle den nærmeste familien få vite det.

Noen umiddelbare planer for premien hadde han ikke, utenom følgende:

– Det blir nok til at jeg nedbetaler litt gjeld.

– Hva med feiring?

– Det føles nesten som en feiring i seg selv å oppleve dette, svarer en meget glad vinner.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler