flax

Hans Kristians Flax-følelse slo inn - nå er han millionær

En gang i måneden kjøper Hans Kristian Risanger (34) fem Flax-lodd - som han skraper når han føler seg heldig. På en i utgangspunktet vanlig tirsdag stemte følelsen millionaktig godt. 

DO YOU FEEL LUCKY? Ja, tenkte Hans Kristian fra Haugesund - og skrapte MillionFlax.Foto: Privat
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:2. oktober 2019Endret:2. januar 2023

- Jeg hadde litt tid for meg sjøl på jobben like før lunsj, og fant derfor fram de to Flax-loddene jeg hadde igjen. På det ene dukket det opp 1 million kroner tre ganger, sier Hans Kristian Risanger. 

34-åringen jobber til daglig som førskolelærer i en barnehage i Haugesund. Tirsdag 1. oktober ble arbeidsdagen altså noe helt utenom det vanlige - da han skrapte fram toppgevinsten i MillionFlax.

Skrap MillionFlax du også!

Fem lodd på lønningsdag

Haugesunderen har nærmest en egen "Flax-rutine" som følges hver måned. 

- Det siste året har jeg kjøpt fem Flax-lodd på lønningsdag. Loddene skraper jeg når jeg føler meg heldig, sier Hans Kristian - som altså kjente på godfølelsen tirsdag 1. oktober.

- Jeg skrapte fra høyre til venstre på bonusspillet, og fikk ganske raskt "1 million kroner" på de to første. Så sto det også samme sum på feltet helt til venstre. Jeg skjønte ingenting til å begynne med, og ble bare sittende og riste på hodet. Men så begynte det å sige inn, og jeg måtte nesten spørre meg selv: "Hva gjør du nå?", sier Haugesund-karen.

 - Ja, hva gjorde du?

- Etter litt tid, bestemte jeg meg for å dra til en butikk og få det bekreftet. Jeg leverte loddet i en butikk like ved der jeg bor. Vedkommende bak kassa ble ganske lang i maska, og fikk hvisket fram et "gratulerer". Helt sjukt, men utrolig morsomt, svarer han.

Loddet ble for øvrig kjøpt hos Rema 1000 Kvala.

Skrap MillionFlax her!

Måtte avlyse champagnefeiringen

Senere på dagen fortalte han de nærmeste medarbeiderne om gevinsten - og forsøkte å bli vant med tanken om at han var blitt millionær. Planer om innkjøp av champagne før hjemreise ble lagt, før han måtte gjøre om litt.

- Hverdagen innhentet meg vel på en måte, da jeg ble oppringt av barnehagen der sønnen min går. Han hadde fått feber og måtte hentes.

Dermed måtte champagneplanene legges på is, og det ble derfor innkjøp av to stk. cider til ham og hans bedre halvdel i stedet. Men da han skulle fortelle familien om gevinsten rundt middagsbordet, tok han en interessant vri. 

Gledestårer rundt middagsbordet

- Jeg spurte sønnen min hva det største tallet han vet om er. Da svarte han 100.000. "Hva om du legger til en null til", sa jeg da. Fruen lurte på hvorfor jeg spurte om det, hvorpå jeg pekte på loddet som lå på bordet. 

- Hvordan reagerte hun?

- Det kom noen gledestårer, for å si det slik. 

En svært glad tobarnsfar sier det ble prat om millionvinsten til langt på natt - der planer for bruk av pengene også ble diskutert.

- Vi kjøpte enebolig for noen år siden, og har jobbet en del med oppussing. Nå kommer vi til å leie inn folk for å få gjort det ferdig. Det blir til at vi setter av penger til barna, og så blir nok billånet slettet, sier han - og legger til:

- Så skal vi unne oss en heidundrende ferie når den tid kommer. 

Skal gjøre det skikkelig

Et døgn etter at vinnerloddet ble skrapt, hadde realitetene begynt å synke inn for 34-åringen. 

- Jeg føler en fantastisk trygghet. Det er ikke mange som sitter med 1 million kroner, og kan tenke gjennom hva de skal brukes til. Det er litt surrealistisk. I 10 år har vi snakket om hva vi skulle gjøre hvis vi vant 1 million kroner, og nå har det skjedd. Én ting er sikkert: Vi skal forvalte det skikkelig, sier han.  

Skrap MillionFlax her!

Vet du hvor mye du har spilt for i det siste?  Spill skal gi deg spenning og glede – ikke ta overhånd. Norsk Tipping har verktøy og informasjon som hjelper deg til å ha kontroll på din spillaktivitet – les mer her.

Vinnersannsynlighet toppremie MillionFlax er 1: 600 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler