lottovinnerhistorie

Lotto-millionær Hans-Olav feiret i svogerens gulldress

Da Hans-Olav Ransted-Johansen fra Stange vant 5 millioner kroner i Lotto, var svogeren kjapp med å svinge innom og låne bort gulldressen sin.  

FERSK LOTTO-MILLIONÆR: Hans-Olav Ransted-Johansen og kona Gro Anita.
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:14. november 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag 14. november 2020 blir en dag Hans-Olav Ransted-Johansen sent, om aldri, kommer til å glemme. 40-åringen fra Stange i Innlandet var en av tre heldige Lotto-vinnere, og kunne juble over nøyaktig 5 003 230 kroner mer på kontoen.

Hans-Olav toppet millionær-feiringen med å ta på seg gulldress.

- Svogeren min dukket opp med en dress som passet for anledningen, forteller Hans-Olav til Norsk Tipping "dagen derpå".

- Jeg var så overveldet og i lykkerus, og i disse corona-tider ble bare noen få glass med fruen og gode venner. I tillegg ble det mange meldinger med familie og gode venner, sier stangesokningen og legger til at det ble lite søvn natt til søndag.

- Det har ikke helt gått opp for oss, sier han.

Norsk Tipping på høyttaler

- Å herregud. Dette kunne jeg aldri drømt om en gang, var det første Hans-Olav sa da han fikk servert vinnerbeløpet av Telefonen fra Hamar ved 20-tiden dagen før.

Les om lørdagens to andre Lotto-vinnere:- Nå skal jeg tatovere Lotto-kule på armen

På forhånd hadde han satt Norsk Tipping på høyttaler slik at kona også fikk med seg alt som ble sagt.

- Nei, gi deg. Herre min hatt. Dette var litt av en overraskelse, lo mannen fra Stange.

Stemningen stod i taket. Det var latter og gledesrop om hverandre.

Lotto-kupong og Gastromat

- Dette var skikkelig flaks. Jeg abonnerer på Lotto fra før, men da jeg var på Kiwi i dag for å kjøpe Gastromat, som jeg ikke fikk tak i på Rema, slang jeg med en ekstra kupong i kassa ti på seks, forklarer den glade vinneren.

Det var nettopp denne kupongen som gjorde Hans-Olav til Lotto-millionær. 

- Nå har vi ingen unnskyldning til ikke å pusse opp badet lenger. Kona maser fælt på boblebad, så det spørs om vi ikke må få oss det nå. Selv om jeg har hørt at det ofte ender opp som skittentøys-samler. Så spørs det om det også blir en ny bil. Den vi har er moden for utskifting snart. Ellers blir det sydentur når denne koronaen har roet seg og det er mulig å reise igjen, svarer Hans-Olav på spørsmål om hva han skal bruke pengene på.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Kiwi på Stange.

Norsk Tipping gratulerer!

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom man spiller én rekke, er den teoretiske sannsjansen for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjansen for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler