selskapet

Hele overskuddet går til små og store drømmer

100 prosent av overskuddet fra Norsk Tipping går til små og store drømmer. Hver dag. Visste du at overskuddet var på 5,7 milliarder kroner i fjor?

GDES 2.0Aksel Jermstad
Forfatterbilde Norsk TippingPernille Storholm SkaretPublisert:26. juni 2020Endret:2. januar 2023

Hele Norsk Tippings overskudd - 100 prosent - går hvert år til ballbinger, flerbrukshaller, trompeter, påskeberedskap i fjellet, turisthytter, forskning og mye mer. Det er takket at dere, våre kunder, er med på å gi drømmen en sjanse.

Gi magiske øyeblikk en sjanse

Siden starten i 1948 har over 150 milliarder kroner gått til gode formål innen idrett, kultur, helse og humanitære organisasjoner over vårt langstrakte land.

Mottakerne av overskuddet, eller spillemidlene som overskuddet kalles, har én ting til felles. De er frivillige som engasjerer seg for sine lokalsamfunn. Og gjennom sin innsats igjen, benytter de pengene til å skape magiske øyeblikk for andre.

I fjor var overskuddet på hele 5,7 milliarder kroner. Det betyr over 15 millioner kroner til samfunnsnyttige formål hver eneste dag. 

Les mer: I 2020 utgjør overskuddet fra Norsk Tipping over en fjerdedel av hele Kulturdepartementets budsjett

Gi Grasrotandelen en sjanse!

Visste du at gjennom Grasrotandelen, så kan også du selv være med og bestemme hva deler av overskuddet skal gå til?

Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan du velge én som skal få inntil sju prosent av summen du spiller for. Det koster deg ingenting ekstra, men kan ha stor betydning for laget eller foreningen du velger.

Det påvirker hverken din spillinnsats, vinnersjanse eller premie. Du er derimot nok en gang med på å gi drømmen en sjanse.

I 2019 ble hele 698 millioner kroner fordelt på lag og foreninger gjennom Grasrotandelen. 1. mai var første utbetaling i 2020, da 225 millioner kroner ble fordelt til lag og foreninger. 

Gi drømmen en sjanse - bli grasrotgiver her

Relaterte artikler