selskapet

Hele overskuddet går tilbake til samfunnet

Hvert eneste år går 100 prosent av overskuddet fra Norsk Tipping tilbake til samfunnet. Til små og store drømmer.

Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:1. desember 2021Endret:3. januar 2023

Det finnes over 5,3 millioner drømmer i Norge. For noen er det kun seier som gjelder. Å vinne. Være best. Men for de aller fleste er faktisk det viktigste å få være med, å delta, ha et sted å gå til. Det er det som er så fint med idretten og kulturen, og Norsk Tipping heier på både de små og de store drømmene.  

Gi magiske øyeblikk en sjanse

Siden starten i 1948 har over 150 milliarder kroner gått til gode formål innen idrett, kultur, helse og humanitære organisasjoner over vårt langstrakte land.

Mottakerne av overskuddet, eller spillemidlene som overskuddet kalles, har én ting til felles. De er frivillige som engasjerer seg for sine lokalsamfunn. Og gjennom sin innsats igjen, benytter de pengene til å skape magiske øyeblikk for andre. Det handler om noe så enkelt og viktig som å gi drømmen en sjanse. 

Små og store drømmer

Norsk Tipping har et samfunnsansvar og overskuddet fra Norsk Tipping går tilbake til samfunnet, små og store drømmer, og til små og store lag og foreninger i hele landet. Slik det er beskrevet i lov om pengespill, § 10. I tillegg til å være en partner for flere aktører innen kultur og samfunn er Norsk Tipping generalsponsor for hele norsk fotball og partnere som Norges Idrettsforbund, Norges Ishockeyforbund, Norges Håndballforbund og andre særforbund.

 - Drøm og idrett hører sammen. Det handler ikke bare om å vinne gull i OL eller store mesterskap. Idrett skaper tilhørighet og inkludering, og for de aller fleste av oss handler idretten om å ha et sted å være med venner, et sted å høre til. For oss er ord som mangfold, like muligheter og mennesker viktig, sier Ida Mellbye Løvås, merkevareansvarlig Norsk Tipping.


Relaterte artikler