selskapet

Her er årets vinnere av Drømmestipendet

50 unge talenter fra hele landet har mottatt hvert sitt stipend på 30.000 kroner. 

Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:7. juli 2021Endret:3. januar 2023

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de to samarbeidspartnerne å synliggjøre kommunenes arbeid for unge talentspirer. Drømmestipendet skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Nå har Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping delt ut 50 stipender til unge og talentfulle spirer i hele landet. Se video øverst i artikkelen fra noen av utdelingene. 

18 år med drømmer

Dette er 18. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om Drømmestipendet. Stipendmottakerne er

ungdom mellom 18 og 25 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Drømmestipendet skal gi verdifull inspirasjon og

anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. I tillegg ønsker stipendutdelerne å bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

De ulike kategoriene hvor vi berømmer unge utøvere, er musikk, dans, teater, skapende skriving, visuell kunst, sirkus og åpen klasse.  Kategorien musikk er den klart største av disse og utgjør om lag halvparten av de nominerte. 

Inspirasjon til videre utvikling

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle     

 mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfull ungdom får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 18. året på rad kan hedre unge kulturtalent over

hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier seniorrådgiver Trond Olav Asperud, ansvarlig for Drømmestipendet hos Norsk Tipping.

- Det er utrolig givende å få delta på de lokale utdelingene i hele landet og hedre vinnerne sammen med familie, venner og den lokale kulturskolen, fortsetter Asperud. Her er alle vinnerne: 

Bilde 1: Veronika Karlsen mottok sitt stipend i Vardø. 
Bilde 2: Trond Olav Asperud fra Norsk Tipping deler ut sjekken på 30.000 kroner til Ellinor Staurbakk fra Steigen. 
Fotokollasj: Egil Hofsli. 

Relaterte artikler