Kan det bli to gull i kveld?

Både Karsten Warholm og Jacob Ingebrigtsen er gullfavoritter mandag kveld. Kan det bli en norsk festkveld i Doha?

NORSK OVERSIKT: Friidretts-VM er på trappene og det er flere norske gullmuligheter.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:23. september 2019Endret:2. januar 2023

Mandag 30. september blir nesten uansett utfall en dag for historiebøkene som skal skrives om norsk friidrett. For det er altså gullsjanser i to løpsøvelser med skyhøyt nivå:

Alt vises direkte på NRK1.

Vi har altså norske favoritter i begge øvelsene. Jacob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er de som gir lavest odds som gullvinnere i sine respektive øvelser. Det er egentlig ganske uvirkelig.

Warholm storfavoritt

Karsten Warholm er den største favoritten. VM-vinneren fra 2017 og EM-vinneren fra 2018 så meget solid i\ut i lørdagens semifinale, der han lekte seg til heatseier. 

Men gullmedaljen er på ingen måte delt ut på forhånd. Amerikaneren Rai Benjamin har 46,98 i år - bare seks hundredeler bak Karstens årsbeste på 49,92. Begge tider er også personlige rekorder. Arrangørlandets Abderrahaman Samba har også en pers på 49,98, men han har "bare" 47,47 i år.

I skrivende stund får du 1,45 i odds på Warholm-gull og 3,00 på gull til Rai Benjamin.

Spill på finalen på 400 meter hekk her

Jacob knapp favoritt

Jacob Ingebrigtsen har bare den sjette beste tiden av kveldens finaledeltakere på 5000 meter i år med sin 13.02,03. Best i år er etiopierne Bekele (12.52,98, pers) og Barega (12.53,04).

Men det spørs om vinnertiden i en VM-finale ender der nede - semifinalene gikk på 13.20-13.25, og da er det andre ting en personlig rekord som spiller inn. Med tre bla' Ingebrigtsen i finalen, er det kanskje mulig med noen hjelpende taktiske valg underveis.

Men trener og pappa Gjert understreker at intet er avtalt på forhånd. Utviklingen underveis vil avgjøre. 

Spill på finalen på 5000 meter her

Vet du hvor mye du har spilt for i det siste?  Spill skal gi deg spenning og glede – ikke ta overhånd. Norsk Tipping har verktøy og informasjon som hjelper deg til å ha kontroll på din spillaktivitet – les mer her.

Relaterte artikler