lottovinnerhistorie

Her er vinnerne! Nå får de en ekte Lotto-feiring

I forbindelse med at vi passerte 6000 Lotto-millionærer lot vi deg få sjansen til å vinne en helt egen Lotto-feiring. Sjekk hvem som vant.

FÅR FEIRE: Maria Huyen Tran Do (24) fra Lørenskog, Oda Hagen (22) fra Oslo og Frank Svoboda (35) fra Arendal får til høsten en spesiell Lotto-feiring hver.Privat
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:22. juni 2018Endret:2. januar 2023

Det er mange måter å feire at man blir Lotto-millionær på. Mens noen feirer med en baconpølse på bensinstasjonen, kjøper andre en drone og stikker til Hawaii.

I forbindelse med at vi nylig passerte 6000 Lotto-millionærer, lot vi dere få være med i konkurransen om å vinne en ekte Lotto-feiring. Feiringene du kunne vinne er inspirert av noen av de 6000 Lotto-feiringene som har funnet sted gjennom historien.

Du kunne blant annet velge mellom å ta med flokken til New York, feire med tre boller og brus, og å kjøpe en drone og stikke på ferie. Eller å skrive inn ditt eget ønske.

Hele 11.640 personer deltok i konkurransen om å vinne sin egen Lotto-feiring. En jury har lest og vurdert alle disse. 

- Vinnerne er valgt på bakgrunn av sin begrunnelse for valgt feiring. Det har blitt lagt vekt på ideens originalitet, kreativitet, samtidig som feiringen må være gjennomførbar. Feiringene som er valgt passer dessuten inn under uttrykket «Lotto-feiringer er ikke som andre feiringer», sier Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping.

Juryen hadde en vanskelig jobb med å skille de beste, men landet til slutt på:

  • Maria Huyen Tran Do (24), Lørenskog

  • Oda Hagen (22), Oslo

  • Frank Svoboda (35), Arendal

- Vinnerne vil få oppleve en Lotto-feiring basert på deres ønske og beskrivelse i påmeldingen, og feiringene vil presenteres på Norsk Tippings Facebook-side og i andre kanaler utover høsten. Så følg med, oppfordrer Ingrid.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: 11 906 955

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022: 179 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2022: 298 (149 + 149 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 15 181 140 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler