Historisk åpningskamp i Toppserien

For første gang har Rosenborg lag i Toppserien. Motstander i første serierunde er ingen ringere enn regjerende seriemester Lillestrøm.

STORLAG: Trondheims-Ørn slo Asker 3-2 på Ullevaal.i cupfinalen i 2001. Foran f.v.: Marit Jordanger, Gøril Kringen, Kristin Lie, Ingrid Hjelmseth, Trine Hay Setsaas og Brit Sandaune. Bak f.v.: Ragnhild Gulbrandsen, Trine Rønning, Bente Kvitland, Heidi Pedersen og Unni Lehn.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:23. juni 2020Endret:2. januar 2023

I desember i fjor ble det vedtatt at Trondheims-Ørn skifter navn til Rosenborg. Det var et historisk skifte på flere måter.

Spill på Langoddsen!

For første gang har det mestvinnende laget på herresiden i norsk fotball et kvinnelag i Toppserien.

Mange profiler

Samtidig markerte navnendringen et punktum for en av de mest markante klubbene på kvinnesiden i norsk fotball. Trondheims-Ørn har åtte cupmesterskap og syv seriegull. De gule og blå har hatt spillerprofiler som Ann Kristin Aarønes, Gøril Kringen, Unni Lehn, Ingrid Hjelmseth, Randi Leinan, Trine Rønning og Ragnhild Gulbrandsen.

Spill på Langoddsen!

Rosenborg skal spille sine hjemmekamper på Trondheims-Ørns tidligere hjemmebane på Lade, som nå heter Koteng Arena. Rosenborgs styreleder Ivar Koteng kjøpte nemlig arenanavnet.

- Nødvendig

Med unntak av et proffopphold i Carolina Courage sesongen 2002 og 2003, spilte Unni Lehn for Trondheims-Ørn fra 1994-2007 og fikk med seg klubbens storhetsperiode

- Hva tenker du om at klubben nå er historie?

Spill på Langoddsen!

- Det er ikke noe jeg har noe spesielt sentimentalt forhold til. Det er en del av utviklingen - og et helt nødvendig grep for at norsk kvinnefotball skal henge med i toppen. Jeg tror andre klubber kommer til å følge etter, sier Lehn.

- Får en boost

- Hva husker du best fra tiden i Trondheims-Ørn?

- Da vi tok seriegull i 2000. Mange trodde vi var utladet siden vi hadde mange spillere med i OL i Sydney. Vi møtte Asker i en avgjørende kamp om seriemesterskapet like etterpå. Den vant vi, minnes Lehn. 

Hun er rimelig sikker på at spillerne vil trives i den hvite Rosenborg-drakta.

- Nå blir det mer ordnede forhold. Og jeg kjenner på det selv, bare det å ta på seg Rosenborg-drakta vil bety noe ekstra. Jeg tror det vil gi en ekstra boost. Nå har de også hanket inn to landslagsspillere (Lisa-Marie Karlseng Utland og Kristine Minde). Det tror jeg ikke hadde klart ellers, fortsetter Unni Lehn.

- Bedre enn i fjor

Hun håper trønderne får et løft og på sikt kan bli et topplag igjen.

- Trondheims-Ørn har vært en middelhavsfarer de siste årene. Litt kjedelig å ha vært vitne til det. Men de har ikke hatt økonomi til å lønne spillere slik andre klubber har, sier Lehn, som tror laget vil heve seg i år.

- Jeg har ikke hørt årets målsetting. Men jeg tror de kommer høyere enn fjorårets syvendeplass. De har en ganske ung stall, men nå har de fått inn forsterkninger, sier Lehn.

- Store fordeler

Tidligere toppscorer i Toppserien, Melissa Wiik, mener det er mange plusser ved at Trondheims-Ørn ble til Rosenborg.

- Veldig gledelig at flere av Toppseriens kvinnelag blir en del av Eliteserielag. Var selv en del av Stabæk da de overtok plassen til Asker. Nå jobber jeg i Sandefjord Fotball, hvor vi samarbeider med herrelaget, og deler stadion og fasiliteter blant annet. Slik jeg ser det, er det store fordeler med dette. Og ekstra gøy at Rosenborg som har vært et flaggskip i norsk fotball i en årrekke endelig får kvinnelag, sier Wiik.

Hun tror imidlertid ikke Rosenborg vil kjempe om medaljer i år.

- Jeg tror Lillestrøm, Vålerenga og Sandviken vil være i toppen, sier Wiik.

Vil du lese mer om seriestarten? Les mer på toppserien.no

Slik spilles 1. serierunde i Toppserien:

Spill på Langoddsen!

Fredag:

  • Rosenborg-Lillestrøm

Lørdag:

  • Røa-Arna-Bjørnar

  • Sandviken-Vålerenga

  • Avaldsnes-Lyn

Søndag:

  • Klepp-Kolbotn

Relaterte artikler