Holder Norges unike EM-statistikk?

Norge har aldri vært utenfor pallen i håndball-EM for kvinner. Holder den unike statistikken seg også etter dette førjulsmesterskapet?

VIKTIG: Det er neppe noen tvil om at Veronica Kristiansen blir en nøkkelspiller for Norge i EM.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:29. november 2018Endret:2. januar 2023

Norge jakter sitt åttende EM-gull - av 13 mulige. Vi har fire sølv og én bronse og har med andre ord alltid tatt medalje i EM, som ble arrangert for første gang i 1994.

En av utfordringene er fraværet av flere nøkkelspillere - og da i særdeleshet venstrehendte:

  • Nora Mørk ødela korsbåndet i februar, og da hun var så smått på vei mot comeback fikk hun en vridning i kneet og måtte gjennom en ny operasjon slik at hun er langtunna comeback for både klubb- og landslag.

  • Stine Skogrand er gravid.

  • Amanda Kurtovic ødela korsbåndet i den siste oppkjøringskampen søndag og dermed er hun som var tenkt som hovedspiller på høyrebacken også borte.

- Enkel psykologi

Landslagssjef Thorir Hergeirsson skulle selvsagt vært skadene foruten, men han fokuserer på de spillerne han til en hver tid har til rådighet.

- Den viktigste tryggheten du bygger overfor spillere som leder og trener, er at du forholder deg til det mannskapet som til enhver tid er der, og at du har fokus på dem som er tilgjengelige. Har du fokus på dem som mangler, sier du samtidig at de som er her, ikke er gode nok. Det er enkel psykologi, sier Hergeirsson til NTB.

Relaterte artikler