grasrotandelen

Hva har pinnsvin og spanske radiorytmer til felles?

Grasrotandelen fra Norsk Tipping er mye mer enn fotball, håndball og breddeidrett.

Pinnsvin grasrotandelen
Norsk Tipping
Publisert:28. mars 2018Endret:2. januar 2023

I 2017 ble det fordelt 455 millioner kroner på flere enn 30.000 lag og foreninger gjennom Grasrotandelen. Tenk at sju prosent av din spillinnsats går til et formål du velger selv!

Velg din grasrotmottaker her

Redder hundrevis av pinnsvin i året

Mange kunder hos Norsk Tipping bruker Grasrotandelen til å støtte lokale idrettslag, men du kan støtte så mye mer enn bare breddeidrett. Du taper ikke noe på dette, og de sju prosentene av din spillinnsats trekkes ikke fra gevinster, men tas rett fra Norsk Tippings overskudd.

En av de som mottar grasrotstøtte er Pinnsvinhjelpen. Dette er en organisasjon som gjør akkurat det navnet antyder, nemlig hjelper de piggete, små krabatene. Bare i fjor tok de inn 465 pinnsvin på landsbasis.

-Støtten betyr alt, vi måtte rett og slett lagt ned uten. Jeg synes det er veldig bra og rettferdig at det ikke bare er idretten som kan få denne typen støtte sier leder i Pinnsvinhjelpen, Ingrid Fosse. 

Pinnsvinhjelpen har i dag 391 grasrotgivere, og fikk i 2017 inn nærmere 130 000 kroner gjennom Grasrotandelen. 

Tung musikk i havgapet 

Også en av Norges største hardrock-festivaler får mye ut av sin grasrotstøtte. Karmøygeddon hadde 350 grasrotgivere i 2017, som bidro med 125.000 kroner. I år fyller festivalen 15 år.

- Grasrotandelen er kjempeviktig for oss. Det fine er at de som gir har tatt et aktivt valg om å støtte oss, det er en stor motivasjon og da føler vi at vi har gjort noe riktig, sier festivalgeneral og ildsjel, Johnny Angelund.

En del av støtten de får fra Grasrotandelen øremerker de for å legge til rette for rullestolbrukere på festivalen.

- Da jeg leste at støtten skulle økes fra fem til sju prosent ble jeg veldig glad. Det er helt fantastisk og kjempebra for oss, forteller Angelund. 

Les mer om Grasrotandelen her

Integrerende lokalradio med latinske rytmer

24 timer i døgnet sendes det latinske rytmer fra lokalene i Maridalsveien i Oslo. Radio Latin-Amerika er en av Oslos største grasrotmottakere, og hadde 1013 givere i 2017.

- Det bor mange latinamerikanere i Norge, rundt 20 000. For mange av disse er radiostasjonen og lokalene våre en møteplass, sier daglig leder i Radio Latin-Amerika Hans Dahle.

Grasrotgiverene bidro med nærmere 450.000 kroner til kanalen i fjor, noe som er alfa og omega for Radio Latin-Amerika. 

- Det er flere jeg har snakket med som har misforstått hva Grasrotandelen er. Enkelte tror at hvis de vinner, går en prosentandel av gevinsten til deres grasrotmottaker. Slik er det jo ikke.

Det koster ikke noe ekstra å ha en grasrotmottaker, pengene tas fra Norsk Tippings overskudd. Har du valgt din grasrotmottaker ennå?

Velg din Grasrotmottaker her

Relaterte artikler